Cum sa conduci o companie de succes?

Cum sa conduci o companie de succes?Oamenii investesc zi de zi in tot felul de afaceri. Unii opteaza pentru oferte afaceri din domeniul agricol, altii din domeniul alimentar, altii din domeniul IT si asa mai departe, in functie de fiecare investitor in parte.

Daca esti interesat de astfel de oferte afaceri, cel mai simplu este sa intri pe http://afaceri-proprietati.com/oferte-afaceri/ si sa cumperi o afacere de la una din persoanele care dintr-un motiv sau altul nu mai pot continua. E mai simplu sa cumperi o afacere, decat sa incepi una de la zero. Intra chiar acum si vezi ofertele disponiblie.

Atunci cand te hotarasti sa faci parte din lumea afacerilor, trebuie sa faci tot ce-ti sta in putinta pentru a avea o companie de succes. Iata cateva regul de aur in aceasta privinta:

•    Salariul
Este important ca angajatii pe care ii ai sa primeasca un salariu bun. Nu te poti astepta ca un angajat platit cu 900 de lei sa aiba aceeasi performanta ca unul platit cu 2000 de lei. Important este ca angajatilor sa le fie recunoscuta valoarea si recompensata, daca vrei ca munca lor sa fie de calitate.

•     Motivatia
Cand spunem motivatie, nu ne referim doar la cea financiara, amintita mai sus. Angajatii trebuie motivati prin diverse metode, astfel incat acestia sa simta ca sunt cu adevarat utili compmaniei din care fac parte. Cu cat sunt mai motivati, cu atat isi vor dori mai putin sa plece si cu atat vor avea o performanta mai buna, lucru demonstrat de altfel printr-o multime de studii.

•    Dezvoltarea continua
Chiar daca angajatii isi fac foarte bine munca, programele de training si cursurile vor fi de un real folos, deoarece, deseori poate interveni rutina. Tot mai adesea, angajatii nu se multumesc doar cu ce au stiut initial cand au fost angajati pe un anumit post, ci vor sa invete si mai mult si sa se dezvolte pe plan profesional.

•    Evaluarea performantelor
Procesul de evauare a performantelor este extrem de important pentru orice companie. Cand vrei sa ai succes, trebuie mereu sa faci o oarecare revizie in ceea ce-i priveste pe angajati, daca lucrurile nu mai functioneaza cum ar trebui. Poti avea succesul dorit, doar cu angajatii pe masura. Nu spune nimeni ca trebuie sa dai oameni afara pentru ca pur si simplu sunt de mult timp in companie. Nu. Insa ceea  ce iti afecteaza afacerea, trebuie inlocuit. La urma urmei, e adevarata sintagma „nimeni nu-i de neinlocuit”.

•    Recrutarea
Atunci cand ai nevoie de oameni noi in companie, alege-i pe cei mai buni. Nu angaja o persoana doar pentru ca o cunosti, sau pentru a-i face un serviciu unei cunostinte. Alege oameni cu adevarat capabili, cu adevarat potriviti pentru postul pe care il ai liber.

•    Furnizorii
Deseori, cand ai o companie, ai nevoie de furnizori pentru diverse materii prime sau pentru anumite servicii. Asigura-te de faptul ca alegi furnizorii potriviti. Nu-i lua pe cei care-ti „cad in mana” prima data. Alege-i in functie de anumite criterii bine stabilite.

Acestea sunt o parte din regulile importante pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa ai o companie de succes. Fa afaceri cu responsabilitate si daruire.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code