Cum sa intretii un espressor impotriva calcarului

Cum sa intretii un espressor impotriva calcarului

Atunci cand cumparati un espressor pentru acasa, cu siguranta il puteti folosi o perioada indelungata de timp, fara a va gandi la cum sa il intretineti impotriva calcarului. Este firesc acest lucru in conditiile in care veti prepara un numar de maxim 10 cafele pe zi.

Daca insa sunteti proprietarul unei cafenele, atunci trebuie sa stiti cum sa intretii un espressor impotriva calcarului, pentru ca nu puteti servi o cafea buna daca espressorul dvs. este murdar sau are nevoie de reparatii. Curatarea si intretinerea echipamentului ar trebui sa fie una dintre prioritatile dvs. daca detineti o cafenea si faceti sute de cafele in fiecare zi.

Probabil va intrebati “Cum sa intretii un espressor impotriva calcarului?”, asa ca veti descoperi in urmatoarele randuri ce trebuie sa luati in calcul pentru intretinerea acestuia.

In functie de model, espressoarele au o durata de viata de 8-10 ani, atat timp cat aveti grija de ele. Cresteti durata de viata a masinii dvs. cu aceste sfaturi din partea expertilor.

Cat de des ar trebui sa curat si sa mentin o masina espresso?

Programul dvs. de intretinere pentru espressor, in mod evident ar fi indicat sa includa verificari periodice si inlocuirea anuala a unor piese. De ce? Ei bine, inlocuind piesele mici in mod programat, este posibil sa evitati mai apoi sa cheltuiti bani multi pentru o eventuala reparatie sau chiar mai rau, pentru a inlocui expressorul de cafea. Pentru a evita sa ajungeti la acest punct, asigurati-va ca aveti o rutina de curatare si intretinere. Sa analizam ce recomanda expertii.

Obiceiuri zilnice

Specialistii in intretinere si reparatii espressoare sustin faptul ca obiceiurile bune din partea operatorului sunt un factor important: ar trebui sa curatati in timp ce lucrati. Iata cateva sfaturi pe baza sugestiei mentionata anterior:

Stergeti intotdeauna bagheta cu aburi dupa folosirea ei. De asemenea, ar trebui sa purgati bagheta inainte si dupa utilizare. Acest lucru va preveni obstructiile de la laptele uscat si acumularea de bacterii.

Spalati capul de grup inainte de fiecare runda de espresso: uleiurile din cafea si motivele vechi pot adauga arome nedorite fotografiilor.

Pastrati carpele curate. Inlocuiti-le de doua-trei ori pe zi. Asigurati-va ca sunt spalate la temperaturi ridicate si cu detergent.

Obtineti obiceiul de a va curata masina corect la sfarsitul fiecarei zile. Rutina trebuie sa includa urmatoarele actiuni:

 • Faceti un efect complet: frecati capetele grupului cu o perie de masina pentru a slabi si indeparta resturile de cafea, apoi utilizati detergentul si filtrul orb pentru masina de cafea. Repetati acest lucru pana cand apa care iese este limpede.
 • Curatati bagheta cu abur: indepartati varful si asezati-l intr-un amestec de apa calda si detergent. Specialistii recomanda sa permiteti ca bagheta sa stea in aceasta solutie timp de cel putin 20 de minute sau, daca este posibil, peste noapte.
 • Curatati furtunul de scurgere: acest lucru va va ajuta sa evitati orice infundari sau acumulare de resturi de cafea care ar putea bloca liniile de scurgere a tavii.
 • Asigurati-va ca curatati portafiltrele, cosul de filtrare si tava de scurgere.

Obligatii anuale

O data pe an, ar trebui sa inlocuiti aceste piese mici inainte de a deveni o mare problema:

 • Robinetul sau inelele cu abur si apa calda;
 • Suruburi;
 • Supapa de expansiune (acest lucru va preveni scurgerile si pierderea de temperatura in rezervor);
 • Supapa anti-aspiratie;
 • Rulmentul servomotorului de bere;
 • Teava deseurilor;
 • Cosurile portafilter (este posibil sa nu fie necesar, dar este mult mai indicat sa efectuati o verificare in fiecare an).

Inlocuirea tuturor acestor articole poate parea scumpa. Dar este mai ieftin decat o cafenea inchisa datorita faptului ca espressorul este defect, sau decat inlocuirea acestuia cu unul nou.

Ce produse de curatare ar trebui sa folositi?

Verificati recomandarile producatorului de espressoare pentru produsele de curatare. Utilizarea produsului gresit pentru masina dvs. poate provoca pagube sau acumulari. De asemenea, este necesar sa stiti daca aveti nevoie de toate produsele pe care le vedeti. Daca nu aveti apa tare, este posibil sa nu aveti nevoie de produse necesare pentru apa tare, de exemplu.

Unii oameni folosesc otet si apa pentru a curata intr-un mod constient de mediu, dar daca incercati acest lucru, asigurati-va ca clatiti bine pentru a evita notele de otet din espresso. De fapt, dupa ce folositi orice produs de curatare, este important sa clatiti bine si sa evitati sa serviti clientilor o bautura stricata.

Cand configurati programul de personal, asigurati-va ca includeti timp pentru serviciile de intretinere si pentru lucrarile de curatare zilnica. Faceti o nota in calendarul dvs. cand verificarile lunare si anuale sunt scadente, astfel incat acestea sa nu treaca fara sa va dati seama.

Intretinerea masinii espressoare nu este partea stralucitoare a afacerii cafelei, dar este una pe care nu o poti ignora. Daca doriti sa serviti espressoare gustoase care sa va pastreze clientii inapoi, trebuie sa aveti grija de masina dvs.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code