Cum sa purtati un ceas de mana?

Cum sa purtati un ceas de mana?Exista ceasuri de mana de diferite stiluri si dimensiuni care pot fi folosite ca accesoriu functional sau ca o bijuterie care adauga stil si favorizeaza atat barbatii, cat si femeile.

Desi este acceptabil sa-l purtati pentru aproape orice ocazie, exista cateva linii directoare de baza pentru alegerea celui mai potrivit ceas de mana. Aceste linii directoare se concentreaza pe ce tip de ceas este cel mai potrivit pentru fiecare situatie si mediu, cum sa-l combinati cu o tinuta si cum sa-l purtati in mod corect.

Vezi aici ceas de dama Fossil Horloge Riley Multifunction!

Nu purta un ceas de mana daca este prea mare. In mod normal, fata ceasului este masurata in milimetri. Un ceas pentru barbati masoara de obicei intre 34 si 50 mm, desi poate fi mai mare. Cu toate acestea, nu este recomandabil sa folositi un ceas cu o fata care masoara mai mult de 50 mm. Dimensiunea standard pentru un ceas ideal, atat pentru barbati, cat si pentru femei, ar trebui sa fie intre 34 si 40 mm.

Decide pe ce incheietura vei purta ceasul. Nu exista doar partea “dreapta”. Alege pe ce incheietura te simti mai confortabil cu el si fara a-ti afecta miscarile. De obicei, oamenii prefera sa-l poarte pe mana non-dominanta, deoarece ar fi incomod sa scrie cu un ceas pe incheietura mainii.

Purtati ceasul langa osul incheieturii mainii. Asigurati-va ca ceasul tau este chiar langa osul incheieturii mainii exterioare. Cand stai in picioare, maneca camasii ar trebui sa acopere ceasul complet sau aproape complet. Daca porti o camasa cu maneca lunga, ceasul trebuie sa fie vizibil doar atunci cand iti flexezi bratul. Nu purtati niciodata ceasul deasupra mansonului camasii.

Foloseste o curea care sa ti se potriveasca bine. Un ceas ar trebui sa arate confortabil si natural si nu ar trebui sa aiba niciodata un aspect neglijent. Cureaua poate fi necesar sa fie ajustata astfel incat sa nu provoace disconfort incheieturii mainii, care se schimba usor in dimensiune atunci cand se misca.

  • Unele ceasuri, cum ar fi ceasurile casual si ceasurile sport, sunt fixate cu o catarama cu varf si crestatura, ceea ce va permite sa ajustati dimensiunea la una mai mare sau mai mica, dupa cum este necesar.
  • Ceasurile casual sau formale sunt tinute mai complicate. Acest sistem necesita adaugarea sau eliminarea pieselor (cum ar fi legaturile) din centura. Consultati manualul sau cereti ajutorul sau sfatul unui bijutier cu privire la modul de ajustare a dimensiunii curelei ceasului.
  • Un barbat nu ar trebui sa poarte un ceas de mana care i se pare lejer. Acest ceas ar trebui sa se poata muta doar cativa centimetri pe fiecare parte atunci cand incheietura mainii se misca. In plus, cadranul ceasului nu trebuie sa alunece pe partile laterale ale incheieturii mainii. De obicei, ar trebui sa fie posibila introducerea unui deget intre incheietura mainii si cureaua ceasului si, in acest sens, cureaua ar trebui sa fie stransa.
  • Un ceas de mana nu trebuie purtat prea strans. Daca cureaua lasa un semn pe piele, inseamna ca este prea stransa si este necesar sa o eliberati putin.
  • Pe de alta parte, un ceas de mana pentru femei poate fi purtat strans sau liber, ca si cum ar fi o bratara.
Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply