Cum se alege un set de chei fixe?

Cum se alege un set de chei fixe?In cazul in care esti proprietarul unui autoturism, cu siguranta ai fost cu acesta in service de mai multe ori. Nu este neaparat ca masina sa fie defecta pentru a merge cu ea in service, ci trebuie sa mergi pentru reviziile periodice, pentru a schimba uleiul si filtrele.

Ei bine, indiferent de motivul pentru care a fost nevoie sa iti duci masina in service, cu siguranta ai vazut ca mecanicul avea la dispozitie o multime de instrumente, printre care si un set de chei fixe, dar si chei inelare sau tubulare.

Cheile fixe pot fi folosite pentru a strange si pentru a destrange bornele de la bateria masinii de exemplu, sau pentru a strange si pentru a destrange diferite piulite, in functie de ceea ce lucreaza mecanicul.

Astfel de chei insa, nu sunt necesare doar intr-un service auto. Chiar si tu poti avea nevoie de un set chei combinate Troy T21525, Ø6-32 mm, 25 piese, pe care le vei putea folosi ori de cate ori va fi necesar sa strangi sau sa destrangi unele piulite.

Poate fi necesar sa ai la dispozitie un set de chei fixe de exemplu atunci cand apare o defectiune la instalatia de apa, sau la instalatia de incalzire, sau il poti folosi chiar la si pentru propriul autoturism daca stii lucruri de baza in ceea ce priveste mecanica.

Pe piata se gasesc diferite seturi de scule, care contin una – doua chei fixe, in sa de preferat ar fi sa optezi pentru un set de chei combinate precum Troy T21525 Ø6-32 mm, care contine 25 de chei de diferite dimensiuni, astfel incat vei avea mereu la indemana o cheie, indiferent de aplicatie.

Un factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti alegi setul de chei fixe, este materialul din care acestea sunt fabricate. Pe piata se gasesc atat chei fixe care sunt confectionate din otel, cat si chei fixe din otel vanadiu, crom vanadiu sau crom molibden.

Cei mai multi meseriasi insa, isi indreapta de fiecare data atentia spre un set de chei fixe care sunt confectionate din crom vanadiu, iar setul de chei combinate precum Troy T21525 Ø6-32 mm, contine doar chei confectionate din acest material de calitate premium.

Atunci cand intentionezi sa iti alegi setul de chei, trebuie sa tii cont si de cele doua capete ale acestora. Exista de exemplu chei care au ambele capete fixe, de aceiasi dimensiune.

Exista chei care au capetele de aceiasi dimensiune, dar un capat este fix, in timp ce al doilea capat poate fi inelar. Un capat inelar al unei astfel de chei combinate reprezinta alegerea optima pentru a slabi pilitele, pentru ca mai apoi capatul fix sa fie folosit pentru a roti piulitele.

Fiecare meserias cauta sa isi cumpere un set de chei combinate, care cuprinde cat mai multe instrumente, de diferite dimensiuni, iar in cazul in care vei opta pentru un set de chei combinate precum Troy T21525 Ø6-32 mm, acestea vor avea urmatoarele marimi: set chei combinate Troy T21525, Ø6-32 mm, 25 piese  6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-30-32mm.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti daca intentionezi sa iti cumperi un set de chei fixe.

Indiferent ca esti un mecanic auto care are nevoie de un nou set de chei la garaj, sau ca esti instalator, sau pur si simplu doresti sa iti cumperi un set de chei pentru a le avea la indemana atunci cand se iveste ocazia, cea mai indicata solutie este sa optezi pentru un set de chei combinate Troy T21525, Ø6-32 mm, 25 piese.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply