Cum se creeaza o strategie de content marketing: 4 pasi fundamentali

Cum se creeaza o strategie de content marketing: 4 pasi fundamentaliOrice content marketing, pe orice suport (video, audio, text etc.), trebuie sa aiba unul dintre aceste obiective: sa educe, sa inspire, sa distreze, sa convinga. Producerea de continut eficient si captivant este o munca complexa si delicata, care nu poate fi improvizata.

Apoi, trebuie sa fie distribuit pe canalele potrivite pentru a intercepta publicul potrivit. Din acest motiv, este esential sa se dezvolte o strategie editoriala precisa, strans legata de obiectivele comerciale si de pozitionare ale companiei.

Pentru ca strategia de content marketing sa aduca rezultatele asteptate, adica pentru a genera lead-uri calde, sunt necesari cativa pasi, enumerati mai jos.

  1. Stabiliti obiectivele

Primul pas este intotdeauna setarea obiectivelor reale ale afacerii dumneavoastra pe care doriti sa le atingeti. Cand vine vorba de generarea de lead-uri calde, problema devine foarte delicata si trebuie sa definim un plan strategic de actiuni, pentru a atinge obiectivele reale de crestere a cifrei de afaceri.

  1. Definiti-va profilul de cumparator

De ani de zile, content marketingul a segmentat publicul pe baza conceptului de target, adica descrierea tipului de companie potential client si a cifrelor de interes aferente din cadrul acesteia. Astazi vorbim despre profilul cumparatorului, modele imaginare care reprezinta caracteristicile generale ale clientului tipic al unei companii.

Acestea sunt concepute pentru a permite companiilor sa-si aprofundeze intelegerea clientilor si a perspectivelor lor si pentru a personaliza, de asemenea, strategiile in functie de dorintele si interesele specifice ale acestora.

Cele mai eficiente statistici ale cumparatorilor provin din analiza detaliata a datelor furnizate de cercetarea de piata si din sondaje si interviuri cu clientii companiei.

  1. Definiti calatoria cumparatorului pe baza personalitatii avatarului

Calatoria cumparatorului este procesul prin care acesta trece de la constientizarea unei probleme, la evaluarea achizitiei unui produs sau serviciu si, in cele din urma, la realizarea acesteia.

In aceasta calatorie este posibil sa se identifice trei pasi ai rezolvarii problemei. Pentru fiecare dintre ei este necesar sa se creeze un profil, astfel incat din aceasta perspectiva sa se poata intercepta cumparatorul indiferent de locul in care se afla, iar apoi sa fie ghidati in directia dorita.

  • Constientizarea – primul pas: cumparatorul isi da seama ca are o problema sau vede/percepe o oportunitate;
  • Faza de examinare – al doilea pas: cumparatorul defineste problema si cauta optiuni pentru a o rezolva, defineste tipul de solutie pe care il considera cel mai potrivit pentru acesta;
  • Decizie – al treilea pas: cumparatorul a ales o solutie si doreste sa inteleaga cine este cel mai calificat furnizor pe care sa il abordeze.
  1. Definiti continutul pentru fiecare etapa a calatoriei cumparatorului

Dupa analiza initiala, este necesar sa se treaca la definirea continutului oferit in fiecare etapa a cumparatorului. Este esential sa tratam strategia de marketing ca pe un proces de acompaniament logic al caii cumparatorului.

In concluzie

Cunoasterea profilului cumparatorului si identificarea problemelor lui sunt esentiale atunci cand dorim sa gandim o campanie de content marketing, nu doar fiindca o sa aveti un numar mai mare de cumparatori, dar si pentru ca ii veti putea directiona cu succes spre solutia oferita de dumneavoastra.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply