Cum se foloseste corect un motoferastrau?

Cum se foloseste corect un motoferastrau?
Motoferastraiele se folosesc pentru mai multe activitati. Va recomandam sa cumparati cele mai bune motoferastraie de la Zyg.

Toate instrumentele au un potential de a face rau. Ciocanele pot strivi degete mari si cheile alunecate pot provoca jupuituri si zgarieturi, dar lanturile aduc potentialul de ranire la un nivel complet nou.

Vorbim despre dintii metalici foarte ascutiti  care se misca la viteza orbitoare, adesea la doar cativa centimetri de carnea moale a operatorului de ferastrau. Lamele scuipa bucati mici de lemn la viteza ridicata. Ramurile se pot afla sub o tensiune extraordinara si pot accidenta in timpul taierii.

Exista o abilitate implicata in exploatarea cu usurinta si in siguranta a unui ferastrau cu lant si un plan de invatare pentru a deveni expert. Atunci cand utilizati un lant, fiecare situatie este diferita, iar abordarea fiecaruia dintre aceste situatii unice se bazeaza pe nivelul dvs. de calificare.

Astazi vom acoperi elementele de baza ale functionarii ferastraului cu lant in siguranta. Maine, deoarece intretinerea adecvata este cheia pentru o utilizare optima, fara prejudiciu, vom acoperi si cum sa va pastrati ferastraul cele mai bune conditii.

Tineti cont de faptul ca au fost scrise volume pentru folosirea lantului de ferastrau, asa ca doar zgariem suprafata aici. In plus, este ceva asemanator cu invatarea de a conduce: manualul de operare al autovehiculului scris este valoros si necesar, insa instruirea practica si explicatiile instructorului de conducere stand pe scaunul pasagerului sunt mult superioare.

Acelasi lucru este valabil si pentru utilizarea unui ferastrau cu lant. Acest text poate fi informativ, dar modul de a invata este prin practica, de preferinta cu un utilizator experimentat care va arata cum se face.

Echipament individual de protectie. Sa incepem cu elementele de baza: echipamentul personal de protectie sau echipamentul individual de protectie. Ori de cate ori lucrati cu un ferastrau cu lant trebuie sa aveti cu adevarat ochelari de protectie, protectie la urechi, cizme rezistente, pantaloni lungi, camasa cu maneca lunga, manusi si chingi cu lant.

Mai ales cand se taie – punand un copac vertical la pamant – o casca tare este o idee grozava. Da, se pare ca puteti sa va loviti la cap daca aveti de gand sa taiati cateva ramuri coborate de vant .

Sunt persoane care folosesc casti care au si un ecran de protectie a ochiului de plasa si mufe pentru ureche flip-up. Acestea sunt foarte confortabile si partile lor sunt mai fixe si nu trebuie sa va intrerupeti mereu pentru a va introduce castile in urechi.

Ferastraiele cu lanturi pe benzina sunt destul de scumpe si echipamentele de protectie sunt pe masura. Cum functioneaza ele?  Sunt mai multe straturi de material ( aceleasi  ca la vestele antiglont) sub cochilia exterioara a nailonului. Daca lantul de ferastrau intra si patrunde in carcasa, vesta rezista mai intai actiunii de taiere, dar apoi fibrele sunt trase in pinionul ferastraului, oprind lantul de filare in doar cateva secunde.

Nu trebuie sa fii prea priceput ca sa realizezi cat de repede un lant poate trece prin lemn, apoi iti poti imagina ce ar putea face pentru piciorul neprotejat al unei persoane. Asa cum am spus, protectiile merita toti banii.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code