Cum se foloseste polizorul unghiular corect

Desi un echipament simplu de manevrat, polizoarele portabile pot fi periculoase daca nu sunt luate masuri de siguranta corespunzatoare si daca sunt utilizate fara echipamentul personal de protectie (PPE). Acest dispozitiv ofera zgomote puternice si o multitudine de scantei care poate fi foarte daunatoare.

Mentionate mai jos sunt puncte importante care trebuie luate in considerare in timpul desfasurarii lucrarilor de slefuire la bordul navelor. Cumpara un polizor unghiular de calitate.

  1. Verificati viteza

Viteza masinii de slefuit trebuie sa fie intotdeauna monitorizata. Masina de slefuit nu trebuie sa se roteasca mai repede decat viteza maxima de rotatie indicata pe roata.

  1. Verificati roata de slefuire si garnitura de slefuire

Nu folositi niciodata un smirghel fara protectia rotii de slefuire care este prevazuta pentru protectie. Verificati roata de slefuit pentru orice fel de fisura sau deteriorare inainte de a utiliza polizorul.

  1. Asigurati asamblarea corespunzatoare a flanselor si a altor parti

Bara de slefuire este formata din mai multe parti mai mici, care trebuie asamblate si stranse impreuna. Asigurati-va ca flansele drepte sunt folosite si atasate corespunzator pentru o miscare usoara. Asigurati-va ca nu exista urme de frecare sau blit.

  1. Utilizati dimensiunea rotii din dreapta

Utilizarea dimensiunii corecte a discului de slefuit joaca un rol important in asigurarea sigurantei si obtinerea unei eficiente mai mari. Utilizarea rotii de forma dreapta ajuta de asemenea la atingerea vitezei maxime de rotatie permise a rotii de slefuit.

  1. Testati intotdeauna inainte de a alerga

Masinile de macinat trebuie sa fie intotdeauna testate inainte de a incepe orice fel de munca. Testati masina de slefuit intr-o zona inchisa sigura, cum ar fi sub bancul de lucru, pentru a detecta orice fel de deteriorare sau defectiune la roata sau la polizor.

  1. Intotdeauna purtati echipament de protectie personala

Nu folositi niciodata macinatul fara a purta toate echipamentele si imbracamintea personala de protectie cum ar fi ochelarii, castile, mastile, protectia urechii, manusile, sorturile din piele etc. De asemenea, asigurati-va ca echipamentul si instrumentele de protectie personale sunt in stare buna inainte de a le folosi.

  1. Intretinerea la intervale regulate de timp

Realizati intretinerea masinilor de macinat la intervale regulate de timp si conform indicatiilor producatorului. Nu utilizati niciodata un dispozitiv defect si efectuati intreaga intretinere preventiva pentru o functionare sigura a masinii de slefuit.

Cel mai mare risc din cauza unui polizor unghiular este o roata abraziva sau un disc care se sparg si se zbate la viteza mare.

Slefuirea sau taierea cu un saiba unghiulara prezinta unele pericole distincte care nu au fost gasite impreuna cu alte unelte electrice. Urmati aceste sfaturi de siguranta pentru a va reduce riscul.

In afara de ranirea care rezulta din contactul cu abrazivii la capatul de lucru al sculei, polizoarele pot provoca, de asemenea, arsuri si pericole de incendiu datorita fluxului de scantei si a pieselor cutoff fierbinti care cad in picioarele utilizatorului.

9 Trebuie sa stiti sfaturile de siguranta ale polizorului unghiular

Cel mai mare risc din cauza unui polizor unghiular este o roata abraziva sau un disc care se sparg si se zbate la viteza mare. Piesele pot trage aproape exploziv ca srapnelul. Utilizarea corecta a masinilor este cea mai buna aparare impotriva vatamarii si unul dintre cele mai importante sfaturi de siguranta pentru uzul polizorului.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code