Cum se inlocuieste ventilatorul unui laptop?

Cum se inlocuieste ventilatorul unui laptop?
Alegerea unui laptop este mult mai complicata decat pare initial, iar acest lucru se datoreaza faptului ca in primul rand, trebuie sa cunosti toate motivele pentru care ai nevoie de un laptop, dar trebuie sa iti cunosti si bugetul, plus multe alte detalii de care trebuie sa tii cont.

Daca stam sa ne rezumam strict la motivele pentru care ai nevoie de un laptop, trebuie sa le cunosti pe toate, pentru ca doar in acest fel vei stii cu exactitate ce programe intentionezi sa instalezi pe laptop, si totodata, in acest fel vei stii spre ce categorie de produse trebuie sa iti indrepti atentia.

In cazul in care consideri ca nu ai nevoie de un laptop foarte performant, insa odata cu treceea timpului va fi nevoie sa il soliciti din ce in ce mai mult, trebuie sa fii constient de faptul ca sansele ca echipamentul sa se supraincalzeasca sunt destul de mari.

Dealtfel, supraincalzirea laptopurilor este cea mai mare problema cu care se confrunta aceasta categorie de echipamente, si poate sa fie cauzata si de faptul ca acel ventilator laptop din dotare, nu este capabil sa raceasca echipamentul, astfel incat acesta sa aiba o temperatura optima de rulare.

In aceasta situatie, mai intai de toate, trebuie verificat daca ventilatorul se afla intr-o stare perfecta de functionare. In cazul in care acesta este plin de praf, este lesne de inteles motivul pentru care performantele sale in ceea ce priveste racirea echipamentului, au scazut atat de mult in ultimul timp.

In cazul in care insa, ventilatorul laptopului a fost curatat de praf insa nu functioneaza in mod corespunzator, atunci va trebui sa fie inlocuit. Poti sa iti duci echipamentul la service pentru o inclocuire de ventilator, sau poti sa te ocupi personal de acest lucru, acasa.

Daca te crezi capabil sa indeplinesti cu succes o astfel de sarcina, va trebui sa ai la indemana pe langa manualul de utilizare al laptopului, si un ghid de asamblare, un ventilator nou, o surubelnita mica, si o pasta termoconductoare.

Avand toate acestea la indemana, va fi nevoie sa opresti laptopul si sa il deconectezi de la curent, dupa care trebuie indepartata bateria, unitatea optica si HDD-ul echipamentului. Dupa aceea se va indeparta tastatura, iar mai apoi se va deconecta ventilatorul.

Se vor deconecta suruburile care tin ventilatorul si radiatorul pe loc, iar apoi vor fi scoase din lapto. Va fi nevoie ca fiecare urma de pasta termoconductoare sa fie stearsa de pe radiator si CPU.

Odata efectuat acest pas, se va aplica un strat subtire de pasta termoconductoare pe CPU, dupa care se va aseza la loc atat radiatorul cat si ventilatorul. Ei bine, dupa aceea se va reasambla laptopul, dupa care se va putea deschide.

In doar cateva minute de la deschiderea echipamentului, se va putea auzi daca problema ventilatorului a fost rezolvata sau nu.

Ei bine, tot pentru ca echipamentul sa functioneze perfect, iar temperatura acestuia sa fie una ideala, ar fi nevoie si de un cooler pentru laptop, care este capabil sa raceasca echipamentul mult mai rapid decat un ventilator.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code