Cum sunt folosite sistemele telematice in constructii?

Cum sunt folosite sistemele telematice in constructii

Sistemele telematice combina tehnologia GPS, diagnoza la bord si senzorii de monitorizare pentru a urmari, inregistra si raporta date prin intermediul retelelor celulare privind performanta si functionarea echipamentelor de constructie.

Datele din sistemele telematice sunt de obicei accesate printr-un portal web si pot furniza date despre un numar de sisteme de masini. Punctele comune de date includ locatia GPS, consumul de combustibil, timpul de inactivitate si alertele masinii.

Producatorii de echipamente instaleaza sisteme telematice ca echipament standard pe un numar tot mai mare de produse oferite in fiecare an. Aceste sisteme sunt instalate si pe cele mai bune utilaje constructii.

Proprietarii de echipamente care utilizeaza date telematice castiga beneficii, cum ar fi productivitatea imbunatatita si costurile de operare reduse. Iata primele 10 beneficii ale utilizarii sistemelor telematice pentru monitorizarea si controlul echipamentelor dumneavoastra grele:

Datele telematice va pot arata cat de mult este folosita fiecare masina pe site-urile dvs. active. Analizand datele telematice, puteti determina daca alocati prea multe echipamente sau prea putine la un loc de munca.

Poate ca aveti un excavator care a fost asezat la un site de proiect neutilizat timp de saptamani, care ar putea fi redistribuit pe alt site. Pe de alta parte, poate ca nu aveti suficient echipament la fata locului, iar operatorii dvs. va vor suprasolicita masinile pentru a mentine proiectul in timp.

Utilizati datele telematice pentru a intelege exact unde si in ce masura este folosit echipamentul. De-a lungul timpului, aceste date va vor ajuta sa va dati seama daca aveti subutilizate active la care puteti renunta sau daca este timpul sa investiti in mai multe echipamente.

Prin ajustarea dimensiunii flotei pentru a va satisface nevoile, puteti reduce costurile de inchiriere a echipamentelor daca nu aveti suficient echipament si nu veti reduce costurile de proprietate daca aveti prea multe echipamente.

Tehnologiile telematice continua sa evolueze, oferind chiar mai multe puncte de date proprietarilor de echipamente. Senzorii si cantarele de bord sunt incorporate in proiectarea de masini noi care capteaza si raporteaza date de la un numar de sisteme. Totul, de la consumul de combustibil pana la codurile de eroare, poate fi usor monitorizat.

Integrarea datelor telematice intr-un program de gestionare a intretinerii va permite sa programati si sa efectuati mai bine intretinerea preventiva si reparatiile. Urmarirea cu precizie a motorului si a orelor de lucru va pot asigura ca nu scoateti echipamentul prea devreme sau prea tarziu pentru a efectua intretinerea preventiva.

Sistemele telematice pot fi, de asemenea, utilizate pentru a va avertiza atunci cand echipamentele nu functioneaza la performante de varf, ceea ce ar putea fi un indiciu ca o componenta nu reuseste si trebuie inlocuita. Identificarea rapida a problemelor poate contribui la prelungirea duratei de viata a echipamentului dvs. si la reducerea costurilor de reparatie si de munca.

Datele telematice va pot ajuta sa va imbunatatiti eficienta operatorilor de echipament si sa identificati obiceiurile proaste cum ar fi timpul de ralanti prelungit.

Accelerarea, miscarile neregulate si supraincarcarea unei masini reprezinta toate pericolele de siguranta care pot duce la rasturnari si la bascularea echipamentelor. Prin monitorizarea datelor telematice, puteti identifica operatorii care lucreaza prea mult sau folosesc abuziv utilajul.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code