Curcumin pentru cancerul cerebral

Curcumin pentru cancerul cerebralUn cancer al creierului poate dezvolta in interiorul celulelor cerebrale primare, sau din celulele din membranele sau vasele de sange la nivelul creierului sau, in unele cazuri, celulele canceroase prezente in alte organe din corp se pot deplasa prin fluxul de sange catre creier, cauzand cancer cerebral metastatic.

Tumorile de la nivelul creierului pericliteaza viata in mod inerent, intrucat masa anormala a creierului poate duce la o presiune crescuta in spatiul din interiorul craniului si distorsiona zone ale creierului, interferand cu functiile sale si necesitand asistenta medicala imediata.

Factorii de risc care stau la baza cancerului cerebral
Cauzele exacte ale tumorii pe creier nu au fost inca stabilite. Cu toate acestea, prin cercetare, s-au stabilit anumiti factori de risc, printre care:

– Radiatiile la cap;
– Boli genetice – persoanele care au un istoric familial de tumori cerebrale prezinta un risc mai mare de a dezvolta tumori cerebrale;
– Un cancer intr-o alta parte a corpului;
– Varsta – persoanele cu varsta de peste 65 de ani sunt mai predispuse;
– Infectia cu HIV;
– Fumatul si alcoolul;
– Alti cancerigeni de mediu, cum ar fi substantele chimice folosite in industria cauciucului, rafinariile de petrol etc.

Semne si simptome
– Simptomele expuse difera, de obicei, de la un pacient la altul. Cu toate acestea, unele dintre cele mai frecvente simptome sunt:
– Dureri de cap;
-Greata si varsaturi, mai ales dimineata;
– Anomalii ale vederii;
– Convulsii;
-Anomalii respiratorii;
– Scaderea functiei cardiace;
– Modificarea starii mentale si a celei de personalitate.

Beneficiile curcuminului in cancerul cerebral
Turmericul are un compus polifenolic special numit “curcumina”, care joaca un rol activ in distrugerea celulelor canceroase. Amplele cercetari, desfasurate pe parcursul mai multor ani, au adus dovezi substantiale conform carora curcumina declanseaza diverse cai de semnalizare ale celulelor, care suprima si distrug dezvoltarea celulelor canceroase.

Mecanismul de actiune
Fiind o structura atat de complexa si de minunata, corpul uman are o bariera de permeabilitate extrem de specifica, numita bariera sange-creier (bariera hematoencefalica), care separa sangele circulant de lichidul extracelular al creierului. Aceasta permeabilitate selectiva actioneaza eficient si previne patrunderea majoritatii moleculelor mici si microorganismelor in fluxul sanguin al creierului, protejandu-l, astfel, de infectii. In aceste conditii selective, atunci cand celor mai multe molecule le este interzisa trecerea acestei bariere, curcumina este capabila sa traverseze bariera hematoencefalica si sa actioneaze eficient asupra celulelor canceroase!

– Curcumina are mecanisme de actiune foarte complexe. Aceasta acționeaza intens doar asupra celulelor canceroase, neafectand celulele sanatoase. Curcumina isi manifesta efectele anti-cancer in următoarele moduri:

– Studiile in vitro au aratat ca, in cazul unui anumit tip rar de cancer, numit glioblastom, curcumina declanseaza anumite cai de semnalizare celulara, care distrug dezvoltarea celulelor de glioblastom si, de asemenea, opresc semnalul care protejeaza celulele de glioblastom, permitand, astfel, procesului de sinucidere celulara sa distruga celulele canceroase in mod eficient.

– Pentru dezvoltare, fiecare celula are nevoie de sange, fara de care ar pieri. Curcumina actioneaza ca un inhibitor al angiogenezei. Cu alte cuvinte, previne dezvoltarea unor noi vase de sange in jurul celulelor metastaze, prevenind, astfel, aprovizionarea cu sange a tumorii. Aceasta lipsa de sange inhiba proliferarea celulelor canceroase si, de asemenea, le si distruge.

– In cazul unui cancer la glanda pituitara, curcumina inhiba secretia in exces a hormonilor hipofizari de catre tumori si, de asemenea, incetineste cresterea tumorii pituitare.

– Anumite rapoarte de oncologie sugereaza, de asemenea, ca atunci cand curcumina este combinata cu extract de aronia, poate inhiba raspandirea celulelor canceroase maligne si, de asemenea, poate provoca moartea celulelor canceroase.

– Studiile efectuate pe animale au aratat ca curcumina previne in mod eficient initierea tumorii si induce, de asemenea, moartea celulelor intr-un tip frecvent de tumoare pediatrica pe creier, numita meduloblastom.

– Distruge rapid celulele mutante, astfel incat acestea sa nu se raspandeasca in tot corpul.
In unele cazuri, celulele normale pot fi transformate in celule tumorale. Curcumina acționeaza in vederea prevenirii acestui lucru.

– Are, de asemenea, efecte antiinflamatorii. Acest lucru ar putea ajuta la eliberarea presiunii intracraniene din creier, presiune aparuta in urma dezvoltarii tumorii.

Consumul de curcumin pentru cancerul de creier
Curcumina nu este usor absorbita din intestine in sange. Aceasta este, de obicei, expulzata din organism in termen de 4 ore de la ingestie. Acest lucru necesita ca turmericul sa fie consumat in cantitati mari pentru a fi de folos. In schimb, curcumina ar putea fi, de asemenea, consumata impreuna cu anumite suplimente care ar putea ajuta functia turmericului si, de asemenea, ar putea ajuta la absorbtia turmericului de catre organism.

Consumul unei cantitati sanatoase de turmeric in mesele de zi cu zi poate ajuta foarte mult organismul in lupta cu tumorile metastatice. Este chiar recomandata administrarea unei doze regulate de turmeric organic 100% certificat, cu cel puțin 95% curcuminoizi.

Dozarea curcuminului
Suplimente de turmeric pentru adulti au fost bine studiate si stabilite. Cu pulbere de curcumina standardizata, 400-600 mg pot fi consumate de 3 ori pe zi.

Orice supliment pe baza de turmeric trebuie, totusi verificat de catre medic, in vederea administrarii unei doze corecte  si in vederea tipului de extract care urmeaza sa fie consumat. Acest lucru este recomandat pentru a evita interactiunile nedorite cu alte medicamente care pot fi consumate in paralel pentru tratamentul cancerului.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code