Custodia copilului dupa divort

Custodia copilului dupa divortIn Romania, din pacate in ultimii ani a crescut rata divorturilor, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta si noi putin pe scurt despre divorturi.

Exista multe situatii in care cei doi soti, au ales sa se casatoreasca fara a se cunoastre foarte bine, iar in momentul in care si-au dat seama ca nu sunt compatibili si ca pur si simplu nu pot ramane impreuna pentru tot restul zilelor, aleg sa divorteze, pentru a nu – si mai complica existenta.

Exista si alte motive care pot duce la divort, asa ca sotii care isi doresc sa faca acest pas si sa divorteze, au la indemana mai multe posibilitati.

De exemplu, o casatorie poate fi desfacuta de catre ofiterul starii civile, in conditiile in care cei doi soti nu au copii minori rezultati in urma casatoriei. Aceasta este o metoda simpla prin care se poate divorta.

Exista deasemenea posibilitatea ca doi soti sa divorteze la notar. Un notar public poate prin lege sa descaca o casatorie, in cazul in care cei doi soti nu au copii minori. Acesta poate desface insa in anumite conditii casatoria, chiar si daca sotii au copii minori rezultati in urma casatoriei.

Pentru sotii care intentioneaza sa divorteze, mai ales daca au copii minori rezultati in urma casatoriei, mai exista posibilitatea de a divorta in instanta, pentru ca aici de regula vine vorba di despre obtinere custodie copil.

Este firesc ca fiecare dintre cei doi soti sa isi doreasca sa obtina custodia copilului sau a copiilor, asa ca in acest sens vor apela la serviciile unui avocat foarte bun, pentru a le obtine custodia copiilor.

Acest lucru nu inseamna insa ca daca un parinte obtine custodia copilului sau a copiilor, celalalt parinte nu mai are dreptul sa viziteze copilul, sau ca nu poate avea o relatie normala cu copilul.

In ceea ce priveste custodia copilului, aici depinde foarte mult si modul in care avocatul isi pregateste cazul. Conteaza foarte mult si care sunt argumentele pentru ca minorul sa ramana in custodia clientului pe care il reprezinta.

Pe langa probele aduse si prezentate de catre avocat in fata instantei, conteaza deasemenea foarte mult si parerea si dorinta copilului. Deasemenea, este importanta si situatia parintilor, pentru ca daca un parinte nu lucreaza si nu are nici un venit, in timp ce celalalt parinte ii poate asigura copilului un camin cald si linistea financiara, atunci acesta are sanse foarte mari sa obtina custodia.

Apoi, pe langa custodia copiilor, atunci cand se ajunge in instanta, intervine si partajul. Cu siguranta fiecare dintre cei doi soti isi doreste sa ramana cu cat mai multe dintre bunurile dobandite in timpul casatoriei.

Dupa ce se va face o evaluare a bunurilor, instanta va stabili exact care sunt bunurile care ii vor reveni sotului, care sunt bunurile care ii vor reveni sotiei, si care sunt bunurile care i se cuvin copilului minor in urma partajului.

Ei bine, acestea sunt cateva lucruri generale pe care trebuie sa le cunoasca persoanele care intentioneaza sa divorteze. Cel mai indicat insa ar fi ca sotii care intentioneaza sa se separe, sa se gandeasca foarte bine la acest aspect, mai ales daca au si copii minori.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code