De ce e bine sa iti faci propriul calculator?

De ce e bine sa iti faci propriul calculator?Iti poti face propriul calculator atunci cand vrei sa nu cheltui prea multi bani pentru un sistem nou, deja configurat.

Atunci cand vrei sa cumperi un laptop second hand i5 sau un sistem desktop performant si nu iti ajung banii, ar fi bine sa apelezi si la o asemenea solutie, cea care te poate scoate din probleme si incurcaturi. Astfel, te vei asigura ca ai la dispozitie tehnologia de care ai nevoie, totul la un pret foarte bun pentru tine.

Modul in care sunt produse calculatoarele s-a schimbat mult in ultimii zece ani. In trecut, posibilitatile pe care le aveam atunci cand voiam sa construim un calculator de la zero erau limitate.

Acum, insa, totul e mult mai simplu, coponentele sunt mult mai usor de asamblat, iar performanta asigurata de un asemenea sistem e si ea mai buna. Programele care se gasesc acum pe piata, jocurile si toate aplicatiile existente necesita performante mai mari de la un calculator, in comparatie cu ceea ce exista in trecut.

Telefoanele inteligente au devenit alegerea principala, alaturi de tablete, pentru toti cei care vor sa ramana in legatura cu cei dragi si sa navigheze pe internet si pe retelele de socializare care exista acum din abundenta.

Calculatorul nu mai este acum folosit pentru a face totul, ci la el se apeleaza tunci cand utilizatorii vor ceva mai complex sau au nevoie de un mijloc cu ajutorul caruioa sa editeze documente sau sa scrie ceva mai mult.

Acum, chiar si calculatoatrele de tip desktop tind spre simplificarea designului si sunt mai compacte, eventual totul este incoprporat in monitor sau sub acesta, asa cum e  cazul celor de ultima generatie lansate de Apple.

Atunci cand iti asamblezi singur un calcualtor, te gandesti ca il vei mai modifica in viitor, asa ca iti trebuie o carcasa mare, care sa permita si adaugarea unor dispozitive in plus, a unora care sa iti ofere mai multe functii. In aceasta categorie sunt incluse placutele de memorie RAM, placa video, cea de retea sau altele care iti pot oferi acces la televiziune sau materiale multimedia.

Inainte de toate trebuie sa te informezi asupra a ceea ce poate face fiecare componenta in parte si in legatura cu cel mai mic pret pe care il poti obtine. Cele mai importante sunt procesorul, memoria RAM si placa grafica.

Acestea trebuie sa fie de calitate, eventual noi, si sa nu iti creeze probleme atunci cand vrei sa rulezi un continut mai complex pe calculatorul tau. Pe piata, in special in mediul online, pot fi gasite multe componente de calculatoare, inclusiv unele la second-hand, pe care le poti folosi pentru a-ti face un calculator.

Sursa de alimentare, carcasa, placa de baza, memoria RAM sau procesorul sunt doar cateva exemple de piese ce pot fi gasite pe internet la preturi foarte bune. Ar fi bine sa cauti componente pe care le vand cei care sunt pasionati de calculatoare deoarece ei le schimba des, fara a le uza prea mult.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code