De ce nu are succes Google Plus?

De ce nu are succes Google Plus?Cand cumparam servere second hand, poate ca visam si noi sa ajungen candva la performantele Google, una dintre cele mai mari companii din lume, celebra mai ales datorita motorului sau de cautare.

Chiar daca inca ne gandim la un server second hand, nu trebuie sa reuntam la vise. In 2012, compania americana a facut publice cateva fotografii din interiorul data centrului sau, in prim plan fiind serverele impozante pe care sunt stocate toate informatiile companiei.

Imaginile au facut furori in mediul internautic si nu numai, masivul centru fiind cu adevarat impresionant, iar serverele cu adevarat impozante.

De atunci, oricine poate patrunde in culisele companiei americane cu ajutorul Google Street View. Se poate vedea din imaginile realizate in sediul din Lenoir, Carolina de Nord, cat de complexa este infrastructura folosita de companie.
Putem vedea in imagini serverele care tin in viata servicii ca YouTube, Google Maps, Google Plus sau Google Search.

Revenind in actualitate, Google isi limiteaza drastic ambitiile legate de platformele de socializare. Conform publicatiei Wall Street Journal, Google va recurge la schimbari radicale in privinta Google Plus.

Compania a anuntat cateva schimbari in ceea ce priveste designul platformei, inclusiv inlaturarea unor elemente din structura de baza. Dupa inlaturarea lenta a Hangouts, renuntarea totala la Google Photos, se insereaza cat mai multe linkuri catre YouTube. Google “dezintoxica reteaua si se concentreaza pe esential”, conform cuvintelor unui analist din piata.

Colectiile de pe site vor permite utilizatorului sa se piarda in continut. Acum, grupurile de oameni cu interese comune se pot uni in grupuri dedicate. Noul Google Plus preia designul pe care l-am vazut in urma cu un an la Android Lollipop. Schimbarile vin dupa scaderea drastica a numarului de utilizatori ai platformei de socializare.

Google Plus a luat startul in 2011 ca raspuns la cresterea popularitatii Facebook. Platforma oferea posibilitatea ca Google sa isi mentina controlul asupra utilizatorilor, pentru ca, mai tarziu, datele de navigare ale acestora sa fie predate publicitarilor. Dorinta Google de a include totul (anunturi, grupuri, poze, video, poze cover, grupuri, comentarii pe site-uri straine )a condus la o dezuluzie in randul utilizatorilor.

Astazi, Google Plus nu mai este decat un organ atrofiat al companiei, care nu face decat sa se puna in calea succesului altor aplicatii de succes precum GMail sau YouTube.

Tocmai asta a condus la regandirea platformei si la reorganizarea ei. Ca greseala capitala, analistii arata presiunea puternica a retelei sociale asupra utilizatorilor altor produse ale companiei. Astfel, daca doriti sa folositi YouTube si, eventual, sa comentati la videoclipuri, trebuie neaparat sa va autentificati cu profilul de Google Plus.

Asta, pana la un punct, a condus la o crestere a comentariilor nepotrivite la adresa platformei si la declinul interesului public. In mintea oamenilor, Google Plus apare ca ceva impus, pe care niemni nu doreste sa il foloseasca.

Problema care macina Google este ca Facebook este atat de mare incat poate sa copieze orice intr-o perioada scurta si, astfel, sa inlature concurentii. Daca mai traiam in epoca MySpace, Google ar fi putut avea o sansa, insa impotriva Facebook se folosesc alte arme, sau asa arata totul la prima vedere.

Schimbarile care se asteapta a avea loc la Google Plus nu arata decat ca Facebook domina bussinesul pe acest segment. Oamenii nu mai au nevoie de un alt locm odata ce au descoperit Facebook.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code