De ce nu se mai prea cumpara laptopurile noi?

De ce nu se mai prea cumpara laptopurile noi?
Despre laptopuri este foarte important sa precizam faptul ca in momentul in care au inceput sa apara pe piata, nu se bucurau de o asa de mare popularitate precum PC-urile.

Odata cu trecerea timpului insa, producatorii de laptopuri de pe piata au inceput sa scoata pe piata echipamente din ce in ce mai performante, care nu doar ca au inceput sa concureze serios cu PC-urile, ci au reusit in scurt timp sa devina preferatele utilizatorilor.

Acest lucru este cat se poate de firesc, pentru ca daca stam sa ne gandim ca un calculator si un laptop pot sa fie folosite exact in aceleasi scopuri, doar ca PC-ul ocupa foarte mult spatiu si mai are si o multime de cabluri, pe cand laptopul este usor de transportat, si se poate folosi absolut oriunde, atunci laptopul este mult mai atractiv decat PC-ul.

La inceput, utilizatorii isi indreptau atentia numai si numai spre laptopurile noi, considerand ca un laptop second hand sau un latpop refurbished nu poate sa faca fata cerintelor.

Ei bine, odata cu trecerea timpului insa, utilizatorii au inceput sa renunte din ce in ce mai des la ideea de a achizitiona un laptop nou, iar acum isi indreapta atentia spre echipamente refurbsihed sau spre laptopuri second hand.

In trecut, oamenii foloseau aceste echipamente pentru a viziona filme online, pentru a naviga pe internet, pentru a asculta muzica, plus pentru o multime de alte scopuri. Acum, laptopurile sunt mai mult utilizate pentru a viziona filme, sau in situatii care mai de care mai complexe.

De ce? Pentru ca in zilele noastre telefoanele mobile care exista pe piata sunt atat de performante, astfel incat pot sa fie utilizate cu succes exact in aceleasi scopuri precum un laptop sau un PC.

Asadar, tinand cont de acest aspect, este cat se poate de firesc faptul ca laptopurile noi nu mai sunt la mare cautare, pentru ca de regula oamenii nu prea mai cumpara laptopuri, iar dintre cei care isi cumpara un laptop, majoritatea il folosesc in cele mai simple scopuri.

Un alt amanunt care conteaza foarte mult si care trebuie neaparat amintit, este acela ca acum si laptopurile second hand, la fel ca si echipamentele refurbished, vin cu o perioada de garantie la fel de extinsa precum echipamentele noi.

Deci, acesta este inca un motiv pentru care laptopurile noi sunt din ce in ce mai putin achizitionate.

Ei bine, dintre cei care inca isi doresc un laptop, mai exact un laptop sh, majoritatea isi vor indrepta atentia spre echipamente scoase pe piata de catre marile branduri precum HP, Dell, Lenovo, Acer, etc.

Referitor la aceste echipamente second hand, trebuie precizat faptul ca ele pot sa fie si de generatie mai veche, si care sa aiba preturi foarte mici, dar pot sa fie si de generatie mai noua si care sa aiba preturi foarte avantajoase in comparatie cu laptopurile noi sau cu laptopurile refurbished.

Asadar, in prezent laptopurile nu mai sunt la fel de cautate precum acum cativa ani, iar dintre cei care isi cauta un laptop, cei mai multi isi indreapta atentia mai nou spre un laptop second hand.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code