De ce plasticul biodegradabil este bun pentru mediul inconjurator?

De ce plasticul biodegradabil este bun pentru mediul inconjurator?Dupa cum bine stim cu totii, materialele plastice sunt prezente in viata noastra la fiecare pas, astfel ca avem materiale plastice in casa (tacamuri, pahare, diferite alte obiecte folosite in alte scopuri), la magazin (pungi, cosuri de cumparaturi), si in multe alte locuri.

Este un lucru cat se poate de firesc sa fie utilizate materialele plastice in atat de multe scopuri, in conditiile in care vin la pachet cu o multime de beneficii importante.

Materialele plastice traditionale pot fi utilizate dupa cum se poate vedea, in multe scopuri, pentru ca exista diferite tipuri de materiale plastice, specifice diferitelor activitati (polipropilena se poate folosi pentru ambalare, polistirenul se poate folosi pentru lucrari de izolare a locuintei sau pentru confectionarea caserolelor si a cutiilor de unica folosinta, iar exemplele pot continua).

Materialele plastice au avantajul de a fi rezistente, astfel ca pot fi utilizate o perioada indelungata de timp. Chiar si materialele plastice de unica folosinta, pot fi utilizate de cel putin doua ori (nu toate, dar exista si aceasta posibilitate).

Exista o multime de motive asadar datorita carora se folosesc materialele plastice traditionale, dar pentru ca orice produs care are avantaje, are si unele dezavantaje, la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste plasticul traditional.

Chiar daca sunt rezistente, pot fi folosite in multe scopuri, au o durata de viata indelungata si multe altele, au un mare dezavantaj aceste materiale, si nume faptul ca au nevoie de foarte mult timp pentru a se descompune.

Este nevoie de zeci de ani, sau chiar de sute de ani pentru ca materialele plastice traditionale sa se descompuna. Un alt mare dezavantaj este ca in momentul in care se descompun, elibereaza diferite substante toxice in mediul inconjurator (exista mai multe categorii de materiale plastice, deci nu toate elibereaza aceleasi substante).

In aceste conditii, este firesc sa se caute solutii pentru inlocuirea materialelor plastice traditionale, acolo unde acest lucru este posibil. Acesta este motivul datorita caruia, se foloseste mai nou plasticul biodegradabil.

Materialele plastice biodegradabile sunt fabricate din materii prime naturale pe baza de plante care au avantajul in fata materialelor plastice traditionale, de a permite procesul de descompunere naturala.

Acest lucru se realizeaza atunci cand bacteriile si ciupercile prezente in mediul inconjurator metabolizeaza in mod natural materialele plastice. Acestea ajuta de asemenea, la descompunerea structurii unui plastic biodegradabil.

Create pentru a rezolva problema deseurilor de plastic, aceste tipuri de plastic se vor transforma in compost dupa o anumita perioada de timp.

Mai jos sunt prezentate patru motive pentru care materialele plastice biodegradabile din care pot fi confectionate diferite produse, precum farfurii de unica folosinta biodegradabile, pungi biodegradabile si compostabile, vesela de unica folosinta si nu numai, si ajuta la economisirea resurselor naturale.

  1. Economisirea surselor neenergibile de energie

Materialele plastice biodegradabile sunt eficiente printre altele, si dat fiind faptul ca ajuta la conservarea aprovizionarii cu petrol.

Materialele plastice traditionale provin din incalzirea si tratarea moleculelor de petrol, pana in momentul in care transforma in polimeri.

In schimb, materialele plastice biodegradabile provin din surse naturale, inclusiv culturi precum porumbul si iarba sau trestia de zahar printre altele. Acest lucru le face sa conserve surse de energie neregenerabile, cum ar fi petrolul.

  1. Reducerea emisiile de carbon

Unul dintre avantajele principale ale utilizarii plasticului biodegradabil este reducerea semnificativa a emisiilor de carbon in timpul procesului de fabricatie. In plus, avand in vedere ca materialele utilizate pentru crearea materialelor plastice biodegradabile sunt pe baza de plante, este emis un carbon minim in timpul procesului de compostare.

  1. Consuma mai putina energie

Procesul de fabricatie a materialelor plastice biodegradabile are nevoie de cantitati mai mici de energie. De asemenea, nu este nevoie de combustibili fosili pentru a fi reciclati. Datorita faptului ca necesarul de energie este mai mic, poluarea si impactul asupra mediului sunt reduse semnificativ.

  1. Ofera o solutie ecologica

Plasticul biodegradabil necesita compostare sau reciclare pentru a asigura defalcarea corecta a pieselor de plastic. Cerinta de a elimina in mod corespunzator produsele din plastic biodegradabile, este un factor important care reduce automat cantitatea de deseuri.

De obicei, aceste deseuri ar fi trimise la depozitele de gunoi pentru a le arunca. Mai mult, suprafetele de teren pot fi utilizate pentru agricultura, resedinta sau aplicatii industriale in loc sa le converteasca in depozite de deseuri.

Dupa cum vedeti, plasticul biodegradabil este extrem de avantajos pentru mediul inconjurator, asa ca este firesc ca producatorii sa renunte la utilizarea materialelor plastice traditionale, si sa foloseasca materiale plastice biodegradabile, atat pentru a fabrica farfurii de unica folosinta biodegradabile, cat si vesela biodegradabila de unica folosinta sau alte produse.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply