De ce sa iti incarci telefonul wireless?

De ce sa iti incarci telefonul wireless?
Toate telefoanele sunt incarcate fara fir, un incarcator wireless devine solutia de tipul “un singur incarcator pentru toti”. Din fericire, telefoanele mobile si incarcatoarele de la diferiti producatori sunt compatibile, astfel incat un incarcator poate pastra toate telefoanele incarcate cu putere.

Ofera o modalitate mai sigura de a transfera energie electrica in telefonul dvs., ceea ce nu va pune in pericol siguranta si datele personale

Spre deosebire de conectarea unui dispozitiv, incarcarea fara fir transmite energie fara a atinge de fapt conectorii electrici expusi. Cu alte cuvinte, acest lucru reduce sansa unei esuari a conexiunii si a socurilor electrice. Daca asta nu te convinge, verifica acest articol de stiri despre pericolul de a folosi telefonul in timpul incarcarii. In mod socant, mai multe raniri si chiar moartea au fost legate de utilizarea necorespunzatoare a cablurilor sau a telefoanelor mobile in timpul incarcarii.

Suna infricosator, nu? Dar se intampla. Incarcarea fara fir poate fi mai sigura deoarece, imediat ce ridicati telefonul, incarcarea se opreste.

Exista, de asemenea, un risc mai putin cunoscut asociat cu “conectarea la incarcatoare publice USB”. Aceste hub-uri publice de incarcare USB gratuite pot trimite si primi date in timp ce nu sunteti constienti de acest lucru, ceea ce reprezinta un alt motiv pentru care incarcarea fara fir este mai buna.

In cele din urma, arata mult mai bine. Da, nici un cablu evident ceea ce inseamna ca incarcarea fara fir pare mai curata decat cea prin cablul de incarcare.

In mod evident, incarcarea fara fir va ofera un aspect mult mai curat in comparatie cu incarcarea traditionala cu cabluri.

Dezavantajele cu incarcarea fara fir care impiedica utilizarea acesteia peste tot.

  1. A) Incarcarea fara fir este mai lenta si mai putin eficienta decat incarcarea prin cablu

AnandTech a constatat ca Samsung Galaxy S6 se poate incarca de la zero procente pana la 100% din energia acumulatorului in 1,48 ore daca il conectati si incarcati cu o conexiune prin cablu. In timp ce incarcarea fara fir dureaza 3,01 ore, de doua ori mai mult decat solutia de incarcare cu fir.

De asemenea, a descoperit ca, deoarece incarcarea fara fir necesita mai mult timp pentru a va incarca telefonul, va fi nevoie de mai multa energie pentru a incarca complet telefonul.

  1. B) Incarcarea fara fir face ca telefonul sa se supraincalzeasca, ceea ce poate dauna bateriei.

Exista numeroase discutii in legatura cu faptul ca “incarcarea fara fir a bateriei” afecteaza sau nu bateria. Potrivit lui How-To-Geek, incarcarea fara fir genereaza de obicei o cantitate mica de caldura reziduala si poate chiar sa faca supraincalzirea bateriei telefonului in comparatie cu incarcarea conventionala cu cablul. Unele dintre puterile pierdute vor fi sub forma de caldura in exces si caldura se va traduce in o uzura mai mare a bateriei.

Deci, cum surplusul cauzat de incarcarea fara fir dauneaza bateriei telefonului?

Sa ne gandim la asta: cele mai bune baterii reincarcabile de pe piata, in general, sunt bateriile litiu-ion. Dar ceea ce s-ar putea sa nu stiti este ca aceste baterii au limite atunci cand este vorba de supraincalzire. Caldura va accelera imbatranirea bateriei de fiecare data cand bateria telefonului este expusa la temperaturi ridicate.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code