Deratizarea in unitati de industrie alimentara

Deratizarea in unitati de industrie alimentara
Deratizarea reprezinta un ansamblu de masuri care au drept scop combaterea rozatoarelor raunatoare. Referitor la termenul “deratizare”, trebuie precizat faptul ca acesta provine de la numele sobolanului de casa “Rattus”, si are ca si inteles eliminarea acestuia.

Trebuie precizat deasemenea faptul ca masurile de combatere a rozatoarelor se bazeaza pe cunoasterea tuturor caracteristicilor biologice, bislogice si etilogice a rozatoarelor, dar si pe cercetarile chimice si toxicologice a tuturor substantelor ratidice.

In ceea ce priveste rozatoarele cele mai des intalnite in Romania acestea sunt sobolanul negru (Rattus), care este foarte pretentios si care prefera cerealele, legumele sau fructele. Acesta isi face simtita prezenta in gospodariile oamenilor, dar si in magazii, in locuinte, in silozuri, in magazinele alimentare, in bucatariile restaurantelor sau in unitati zootehnice.

Soarecele de casa este o alta rozatoare des intalnita. Aceste rozatoare se inmultesc de mai multe ori pe parcursul anului.

Exista deasemenea la noi intara si soareci de camp, care se regasesc de regula in natura si care transmit diferite boli precum trichineloza, pseudotuberculoza, leptospiroza, tularemia, sau alte boli.

Se mai gasesc in Romania si sobolani de apa, care transmit boli precum leptospiroza, tularemia sau alte boli.

Ei bine, toate aceste rozatoare pot sa invadeze unitatile din industria alimentara, iar aici pot sa provoace mari pagube economice. Cu siguranta daca rozatoarele consuma produsele, unitatile alimentare pierd foarte multi bani.

Acesta este si motivul pentru care antreprenorii ar trebui sa opteze frecvent pentru serviciile unei  firme deratizare Bucuresti, pentru ca o asemenea firma poate elimina rozatoarele.

In momentul in care discutam despre servicii de deratizare si despre eliminarea rozatoarelor, trebuie mentionat faptul ca aceasta se poate face prin mijloace mecanice. In acest caz discutam despre utilizarea diferitelor tipuri de capcane. Aceasta solutie este utila daca gradul de infestare nu este unul foarte mare.

Se poate opta insa si pentru utilizarea mijloacelor chimice care au ca si drept scop eliminarea rozatoarelor. In acest caz discutam despre cele mai puternice otravuri pentru soareci si sobolani.

Apoi, antreprenorii ar trebui sa opteze pentru serviciile unei firme de deratizare si pentru ca o astfel de firma poate lua cele mai bune masuri de prevenire a rozatoarelor.

Aici discutam despre indepartarea cu rigurozitate a resturilor si a deseurilor alimentare, colectarea si indepartarea zilnica a deseurilor, dar si mentinerea curatata in spatiile pentru depozitare.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru o unitate alimentara este extrem de important sa elimine rozatoarele, dar si sa previna aparitia acestora, dat fiind faptul ca acestea pot sa produca mari pagube financiare.

Trebuie insa mentionat faptul ca rozatoarele pot sa produca pagube serioase si in locuintele sau in gospodariile oamenilor, asa ca acestia trebuie sa ia masuri de prevenire a rozatoarelor. Cei care deja se confrunta cu o astfel de problema, cel mai indicat ar fi sa caute deja o firma de deratizare, pentru a le elimina rozatoarele.

Asadar, rozatoarele isi pot face aparitia peste tot, insa din fericire ele acum pot sa fie eliminate foarte usor, existand in acest sens foarte multe modalitati de eliminare rozatoare.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code