Din ce tari se pot efectua repatrieri decedati?

Odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multi romani au ales sa plece din tara pentru a-si incerca norocul in alta parte si pentru a castiga mai multi bani, pentru a reusi sa isi creeze apoi un viitor cat mai stralucit.

Multi dintre acestia au reusit sa obtina ceea ce si-au propus, in timp ce altii au esuat in incercarea lor de a castiga cat mai multi bani si s-au intors acasa.

Din pacate insa, au existat cazuri ale romanilor plecati la munca in strainatate si care si-au pierdut viata printre straini, in diferite moduri.

Ei bine, familiile celor care si-au pierdut viata, au facut tot ceea ce le-a stat in putinta pentru a reusi sa isi aduca acasa persoanele dragi care si-au pierdut viata.

Exista si in prezent situatii de acest gen, iar familiile greu incercate solctita serviciile firmelor care se ocupa de repatrierea decedatilor, pentru ca isi doresc sa beneficieze de serviciul de repatriere Romania.

Este firesc ca fiecare familie indurerata sa isi doreasca sa repatrieze persoana draga si sa o inmormanteze crestineste, acasa.

Ei bine, in ceea ce priveste serviciile de repatriere decedati, acestea pot sa fie efectuate din orice tara din Europa. Acest lucru este firesc in conditiile in care in prezent exista cetateni romani care lucreaza si care sunt stabiliti in diferite tari din Europa.

Pentru repatrierea decedatilor, trebuie precizat ca sunt necesare anumite documente foarte importante, iar de regula de acestea se ocupa firma care se ocupa de repatriere.

In primul rand este nevoie ca decesul sa fie inregistrat la autoritatile locale din tara in care persoana respectiva si-a pierdut viata. Apoi este nevoie de obtinerea certificatului constatator al decesului, dupa care este necesara procurarea certificatulu de imbalsamare.

Dupa aceea, este nevoie de obtinerea pasaportului mortuar fara de care nu se poate realiza transportul funerar international. Este deasemenea necesara si procurarea autorizatiei pentru transport funerar international, insa sunt necesare si anumite documente care sunt prevazute de catre legislatia tarii in care a avut loc decesul, dar si documente necesare prevazute de legislatia tarilor de tranzit.

Pentru familiile greu incercate, obtinerea acestor documente poate sa reprezinte o misiune imposibila, mai ales daca nu cunosc limba care se vorbeste in tara respectiva.

Din fericire insa, firmele care se ocupa de repatrierea decedatilor se ocupa de obtinerea documentelor respective, si de realizarea transportului funerar in sine.

Apoi, de precizat este faptul ca transportul funerar international se realizeaza numai in cazul in care persoana decedata este asezata intr-un sicriu din zinc, iar apoi la randul sau sicriul din zinc este asezat intr-un sicriu din lemn.

In ceea ce priveste tarile din care firmele realizeaza repatrieri decedati, acestea cu siguranta sunt toate tarile din Europa. Este firesc acest lucru in conditiile in care cetatenii romani sunt plecati in mai toate tarile de pe continent.

Exista firme insa care repatriaza decedati chiar si din tari de pe alte continente, iar aici discutam de regula despre repatrierea decedatilor cu avionul, dar se pot efectua repatrieri si cu autovehicule speciale.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code