E bine ca smartphone-ul sa fie cel mai bun prieten al copilului?

E bine ca smartphone-ul sa fie cel mai bun prieten al copilului?
Zilnic privim in jurul nostru si vedem tot felul de persoane, de diferite varste, care au in mana smartphone-uri. Unii sunt oameni in toata firea, altii sunt doar niste copii, unii din ei de o varsta foarte mica. Aceste telefoane, folosite zi de zi, nu tin la infinit. Zilnic cei de la service GSM Bucuresti sunt contactati pentru ca unele telefoane mobile prezinta fel si fel de probleme.

Cand orasul in care te afli este unul mic, alegerea unui astfel de service este usoara. Cand insa te afli intr-un oras mai mare ca Bucuresti, sa gasesti un service GSM Bucuresti care sa ofere servicii de calitate e destul de greu. Daca vrei sa fii sigur ca mergi din start in directia buna si ca faci cea mai potrivita alegerea, cauta-i pe cei de pe www.servicegsm.ro. Ei iti stau la dispozitie pentru cele mai calitative servicii GSM.

Revenim acum la intrebarea din titlu, intrebarea careia incercam sa-i dam un raspuns.

Incepem prin a ne gandi cum era copilaria celor care astazi au peste 20 de ani? Ei bine, daca stam sa ne gandim putin, ne amintim de fotbalul jucat in spatele blocului, de animalele cu care ne jucam prin propria curte sau prin curtea bunicilor, de cat de murdari ne intorceam seara de la joaca sau de felul in care ne aratau mereu genunchii si coatele. O astfel de copilarie e o copilarie in adevaratul sens al cuvantului. Prietenul cel mai bun era cu adevarat prieten. El era persoana care nu te lasa la greu.

Astazi insa, lucrurile din nefericire s-au schimbat. Jocurile ca „lapte gros” sau „de-a v-ati ascunselea” sunt doar niste amintiri ale celor care au depasit varsta de 20 de ani. Din nefericire, daca gandim in profunzime, acest lucru este de-a dreptul trist.

Copiii nu mai ies in fata blocului decat foarte rar, cum se lovesc putin incep sa planga si nu mai ies din casa cu zilele, nu stiu ce inseamna sa imparti o inghetata cu cel care-ti este prieten sau sa-l iei la tine pentru a petrece o noapte in care va povestiti tot felul de lucruri.

Copilaria din zilele noastre arata mult mai trist. Copiii nu se mai joaca in grupuri, ci joaca jocuri in retea. Nu mai joaca „ratele si vanatorii” in spatele blocului, ci jocuri cu impuscaturi. Nu mai stau peste noapte pentru a povesti, ci stau pentru a se juca pe computer sau pe smartphone-uri.

Tot mai multi parinti fac greseala de a cumpara copiilor un smartphone mult prea devreme. Astfel, copilul ajunge mult mai repede la dependenta de smartphone, pierde contactul cu lumea reala si se pierde intr-o lume virtuala deosebit de periculoasa si din care se iese cu greu.

Smartphone-ul devine pentru ei mai mult decat un dispozitiv de initiat si primit apeluri, devine un prieten. Devine un prieten la varsta la care prietenii ar trebui sa fie persoane reale, persoane care sunt mereu langa tine, atat in momentele dificile, cat si in cele frumoase.

Lasa-ti copilul sa lege prietenii reale, nu viruale. Invata-l de pericolele care se ascund in spatele prieteniilor virtuale si nu-i distruge copilaria cu tehnologia, chiar daca ti se pare ca asta il va face fericit. Ce-si va aminti cand va creste? Un software?

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code