Echipamente necesare pentru ca salonul tău să respecte standardele de igienă

Echipamente necesare pentru ca salonul tău să respecte standardele de igienă

Când vine vorba de îndeplinirea standardelor de curățenie și igienă din industria frumuseții, un pic de apă caldă și săpun nu sunt suficiente. Pentru maximizarea igienei salonului pe care îl dețineți, aveți nevoie de echipamente performante.

Iată 4 elemente esențiale pe care vă puteți baza:

Spray igienizant universal. Pentru igienizarea rapidă a suprafețelor și echipamentelor, puteți  folosi un igienizant universal pentru mâini, echipamente și suprafețe.

Un igenizant spray este perfect pentru dezinfectarea suprafețelor între tratamente și pentru ștergerea echipamentelor la începutul și la sfârșitul fiecărei zile. Multe tipuri de igienizante sunt disponibile și în recipiente mici, care pot fi ținute în buzunarul uniformelor, pentru conveniență sporită.

Articole de unică folosință. Deși fiecare salon se bazează pe echipamente permanente, există unele lucruri care nu ar trebui niciodată utilizate de două ori. Tehnicienii de unghii, terapeuții de înfrumusețare, personalul care lucrează în zona de tratamente, cum ar fi bronz artificial, extensii de gene sau epilare cu ceară, ar trebui să se aprovizioneze foarte bine cu echipamente de unică folosință.

Aceste articole sunt foarte variate, incluzând spatule de ceară, prosoape cosmetice, șervețele, bețișoare pentru cuticule și până la periuțe pentru rimel. Imediat după utilizare, aruncați aceste articole de unică folosință.

Pentru ustensilele, instrumentele și echipamentele permanente, asigurați-vă că folosiți un sterilizator performant, cum ar fi sterilizator instrumente, pupinel, cu aer cald, control electronic.

Mănuși și măști de față. Dacă doriți să sporiți igiena în timpul tratamentelor, echipamentele de protecție personală, cum ar fi mănuși și măști de față, vor acționa ca o barieră împotriva infecției. Aceste articole de protecție au rolul de a proteja atât personalul, cât și clientul de contaminarea cauzată de contactul cu pielea. Totuși, încercați să găsiți și variante fără latex pentru acei clienți care sunt alergici la latex.

Săpun și dezinfectant pentru mâini. Este de la sine înțeles că aveți nevoie de săpun și dezinfectat pentru mâini disponibile în orice moment. În calitate de proprietar al unui salon, este necesar să vă asigurați că toți angajații respectă regulile de igienă personală. Puteți încuraja acest lucru cu semne indicatoare și cu săpun și igienizant disponibile în diferite puncte din salon.

Foarte important este să puneți la punct o rutină strictă de curățare a salonului. La salon, este exact ca și acasă. Dacă veți respecta un program obișnuit de curățenie, nu veți avea niciodată probleme mari.

Prin urmare, elaborați o rutină zilnică de curățenie, dezinfectare și sterilizare și atribuiți diferite sarcini fiecărui angajat, astfel încât să nu cadă mai multe sarcini în responsabilitatea unui singur angajat. Mai apoi, dacă salonul oferă servicii variate de înfrumusețare, fiecare angajat va ști căror zone, echipamente, ustensile și instrumente să le acorde o atenție sporită.

Personalul de la coafor va ști cât de important este să trimită prosoapele la spălat, la fel cum tehnicienii de unghii știu că este obligatoriu să își dezinfecteze instrumentele de lucru. Totuși, puteți păstra o evidență a persoanelor care au efectuat fiecare activitate de curățenie, dezinfectare și sterilizare împreună cu data, pentru a ști cât de des a fost curățată o anumită zonă.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply