Este rentabil pentru seniori sa fie cazati la azil?

Este rentabil pentru seniori sa fie cazati la azil?In Romania exista multi batrani care se bucura de timpul petrecut alaturi de copii si nepoti, si care zi de zi ies in parc cu nepotii. Pentru foarte multi batrani, timpul petrecut alaturi de nepoti si plimbarile cu acestia in parc reprezinta batranetea ideala.

Exista insa si situatii in care oamenii invarsta nu au nici copii, nici nepoti, nici verisori sau alte rude, si pur si simplu locuiesc singuri, neavand cine sa ii caute. Cu siguranta aceasta este batranetea pe care acesti seniori nu si-o doresc, asa ca incep sa se intrebe daca este rentabil sa se mute intr-un azil.

Conditiile de trai din cele mai multe azile de batrani din Romania sunt mult mai bune decat si-ar putea imagina seniorii, asa ca se poate spune ca da, este rentabil ca acestia sa se mute la azil.

Chiar daca acestia renunta la viata obisnuita, la vecini si la alte cunostinte, este mult mai indicat sa se mute intr-un azil. Acolo vor avea parte de cele trei mese principale ale zilei, asa ca in ceea ce priveste mancarea, seniorii nu au nici un motiv de ingrijorare.

Un alt motiv pentru care este rentabil ca acestia sa se mute la azil, este acela ca isi vor primi zi de zi la timp medicamentele, in cazul in care sufera de vreo boala si se trateaza. Deci, practic avand parte de mancare si medicamente, batranii pot spune ca duc un trai bun la azil.

Ei bine, pe langa mancare si medicamente, cei cazati la azil primesc ajutor pentru a se deplasa la toaleta in conditiile in care nu se pot deplasa singuri. Mai mult decat atat, cei care nu se pot spala singuri, primesc ajutor si pentru a se spala, ori de cate ori au nevoie.

Presonalul profesionist al azilului ajuta foarte mult persoanele invarsta oricand acestea au o nevoie sau o dorinta. Pe langa faptul ca batraneii cazati la azil vor fi spalati oricand au nevoie, acestia vor purta mereu haine curate.

Acestea vor fi spalate oricand va fi nevoie la spalatoria azilului, iar apoi la uscatoria azilului hainele vor fi uscate, pentru ca batranii sa aiba mereu haine de schimb curate.

Mai mult decat atat, acestia pot sa socializeze si sa lege prietenii cu alti batrani cazati la azil, deci acesta este inca un motiv pentru care batraneii se pot gandi serios sa se cazeze la azil. In plus, au televizoare in camere, astfel ca se pot uita cand isi doresc la stiri sau la emisiuni TV, in functie de preferinte.

Un azil pentru batrani este rentabil si pentru cei credinciosi, pentru ca la fiecare sarbatoare vor putea participa la o slujba organizata intr-o incapere a azilului, slujba sustinuta de catre un preot cu care colaboreaza azilul.

Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte mentionate in articol, se poate spune ca intr-adevar, pentru seniori este rentabil traiul la azil, din moment ce acestia se bucura de atat de multe facilitati, la care cei care locuiesc in propriile case probabil doar viseaza.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code