Ghid practic pentru achizitia unui carucior copii

Ghid practic pentru achizitia unui carucior copiiCumpararea unui carucior pentru bebelusi este o decizie serioasa, deoarece calitatea acestuia determina confortul si siguranta celei mic. Ce carucior ar trebui sa alegi pentru un copilul care nu sta inca asezat? Cand sa treci la carucior? Verifica toate caracteristicile caruciorului perfect pentru a avea garantia ca ai facut alegerea buna.

Un carucior trebuie sa fie manevrabil, confortabil si sigur . De asemenea, o suspensie excelenta si un portbagaj mare sunt importante. Aspectul este cel mai putin important, ceea ce conteaza mai mult este functionalitatea acestuia. 

Multi parinti aleg carucioare multifunctionale 2-in-1 sau 3-in-1 cu scaune interschimbabile, dar fiecare carucior ar trebui testat in magazin.

Cand merita sa iei un carucior?

La inceput, pentru un bebelus de aproximativ 6 luni, se recomanda un carucior tip landou, in care sa  poata sta culcat si sa doarma. Dupa 6 luni, cand bebelusul este asezat intr-o pozitie stabila, e necesar un carucior din care va urmari lumea, dar uneori va face si un pui de somn.

In acest caz, iti poti indrepta atentia spre modelul de carucior copii Nuna mixx next birch 2 in 1.  Prin urmare, este bine sa se aleaga un model care permite coborarea spatarului. Daca copilul este mai mare – alearga si merge, si doar uneori are nevoie de odihna, poti cumpara un carucior sport mai usor .

Carucior pentru bebelusi – un ghid practic

In primul rand, adapteaza modelul la propriul stil de viata si terenul pe care vei merge. Aceste sfaturi dovedite pot fi utile.

Parametrii tehnici

Cele mai importante caracteristici ale tuturor carucioarelor este legat de confortul de conducere (nu neaparat vizibile intotdeauna la prima vedere – necesita testare) sunt:

  • Cadru carucior

Aluminiu este cel mai usor, dar poate fi mai putin durabil. Verifica daca toate imbinarile si adezivii arata solid si „functioneaza” sub greutate. Spitele si jantele din aliaj pot incepe rapid sa rugineasca. In carucioare sport, cadrul este cel mai usor, dar si mai putin durabil, deoarece este adesea desfasurat.

  • Greutatea caruciorului

Teoretic, cu cat caruciorul este mai greu (pana la aproximativ 6 luni din viata copilului) , este mai stabil . Greutatea carucioarelor tip landou variaza in medie de la 12 la 19 kg. Aminteste-ti totusi ca, daca bebelusul este in interior si accesorii suplimentare, va fi si mai greu!

Ia in considerare, de asemenea, locul in care este depozitat caruciorul – daca trebuie sa il transporti la etaj la apartamentul tau, un carucior usor va fi o alegere mai buna.

Cu cat greutatea caruciorului este mai mica, cu atat este mai buna (de la 6 la 12 kg), deoarece atunci cand copilul creste si incepe sa acopere o parte din plimbare pe propriile picioare, tragerea unui carucior greu va deveni foarte obositoare.

  • Suspensie carucior

Daca vei calatori frecvent pe teren variabil (iarba, beton, nisip), alege cea mai moale suspensie sau cauta un carucior care are o functie de reglare a suspensiei.

  • Franele caruciorului

Franele trebuie sa functioneze usor – fara a utiliza prea multa forta. Daca caruciorul are un maner reglabil, frana trebuie montata pe ambele parti conform standardului european!

Rotile caruciorului

Ce fel de roti sunt cele mai bun? Depinde! Cele cu diametrul de peste 20 cm, sunt mai grele, dar depasesc mai usor denivelarile si nu se ingropa in nisip sau zapada. In plus, absorb socurile, iar copilul simte doar o leganare placut. Rotile mici si dure sunt foarte manevrabile si sunt utile atunci cand conduci un carucior in principal in … centre comerciale.

Accesorii suplimentare

Atunci cand alegi si testezi un carucior, acorda in primul rand atentie lucrurilor care sunt imediat vizibile, cum ar fi: spatiul de depozitare, ferestre suplimentare. materialul din care sunt confectionate are protectie solara . Masoara latimea caruciorului si a cadrului usii, precum si a portbagajului din masina pentru a afla daca modelul selectat se va potrivi acolo.

Al doilea lucru important este manerul. Reglarea (de preferinta telescopica ) este baza, datorita careia chiar si persoanele de diferite inaltimi vor putea conduce confortabil caruciorul si il pot controla.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply