Ho! Ho!Ho! Vine Craciunul!

Ho! Ho!Ho! Vine Craciunul!Cine poate spune despre Craciun ca nu este, pentru fiecare dintre noi, un moment magic, incarcat de semnificatii si de emotii,  plin de iubire si de fericire, impartasite cu toti cei dragi.

Chiar daca nu toti recunosc farmecul si nu apreciaza magia acestei Sarbatori,  personal, tind sa cred ca intr-un fel sau altul, fiecare om o simte, in felul sa unic. Dupa parerea mea, toata luna Decembrie este asemanata cu un vis, in care toti din jur imi sunt alaturi, totul este imbracat in straie de sarbatoare, iar probleme par sa paleasca in fata stralucirii diverselor instalatii de Craciun insirate pe la geamuri.

In aceasta perioada totul imi pare euforic, intreaga atmosfera parca, desi permite timpului sa treaca, sta incremenita intr-o asteptare a celor mai frumoase momente. Oamenii stau impreuna in case si privesc minunatele ornamente de Craciun  sclipind in bradul perfect decorat, asculta colindele lui Hrusca si mananca cozonacul cald proaspat copt de bunici, mamici sau pitici.

Va amintiti aroma proaspatului cozonac? Petru mine, nimic nu se poate comparaa cu gustul de cozonac fierbinte pe care il am intiparit in minte inca din copilarie, impletit cu gustul laptelui cald cu cacao pe care il pregatea cu drag mama, in timp ce noi inghetam in nameti.

Si iata ca vine Craciunul, iar asta nu poate decat sa ne bucure sufletele. Usor, usor, reclamele, filmele deja consacrate si diversele show-uri cu tematica de Craciun incep sa-si faca aparitia la televizor, acesta fiind unul dintre semnele mele preferate, pe care le asteptam cu nerabdare in copilarie.

Imi amintesc cu drag de bucuria pe care o resimteam cu totii atunci cand eram mici, si vedeam ca, butonand printre canale, nimeream chiar reclamele care ne anuntau ca vor aparea filmele precum ,, Singur acasa” sau ,,Un Craciun de poveste”.

Aceste emotii nu se  pot compara cu nimic altceva, fiind chiar si acum, o mult asteptata confirmare a faptului ca a noastra preferata sarbatoare, este aproape.

Bineinteles,  un alt  simbol al aproprierii Craciunului, este si aparitia decoratiunilor de pe rafturile si in vitrinele tuturor magazinelor, a supermarketurilor si a centrelor comerciale. Este imposibil sa nu realizezi ca vine perioada sarbatorilor iarna, vazand cum, toti comerciantii au grija ca raioanele dedicate acestei sectii de Craciun sa fie pozitionate in sectoare cat mai centrale,  cat evidente si usor de remarcat!

Este extrem de benefic pentru toti comerciantii sa vinda produse destinate acestei perioade, aceasta sarbatoare a Craciunului fiind un bun obiect de marketing, promovarea fiind mult mai usoara si mai eficienta, folosind aceasta tema.

Din fericire, nu sunt prea multe lucruri necesare ca oamenii sa intre in febra Craciunului si sa isi doreasca produse relationate cu aceasta. Intocmai din aceasta cauza, consider ca aproprierea sarbatorilor de iarna este resimtita atunci cand acestea incep sa fie promovate, chiar daca pana la ziua se Craciun mai este mult, oamenii asociaza elementele prezentate cu emotiile si sentimentele frumoase pe care le au odata cu venirea Craciunului.

Pe langa aparitia intregilor rafturi cu decoratiuni, unul din semnele mele preferate, semn ce anunta venirea Craciunului, il reprezinta momentul in care, in orase, pe strazi si la geamurile caselor incep sa-si faca aparitia onamente de Craciun care mai de care mai atragatoare si mai demne de furat privirile trecatorilor.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code