Hosting pentru site-ul tau

Hosting pentru site-ul tauSa creezi un site cu siguranta nu este dificil, insa trebuie sa ai in vedere doua aspecte foarte importante despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

Mai intai de toate trebuie sa iti alegi un nume de domeniu pentru site-ul pe care ai de gand sa il lansezi. Numele de domeniu trebuie sa fie unul cat mai scurt posibil, si ce este cel mai important, trebuie sa fie usor de tinut minte.

Apoi, va trebui sa inregistrezi domeniul si sa iti alegi o extensie precum .ro, .com, .net, sau orice alta extensie, dupa care va veni partea cea mai interesanta si anume aceea de a alege un pachet de web hosting.

Aici s-ar putea sa intampini ceva probleme dat fiind faptul ca pe piata exista un numar mare de agentii care ofera servicii de gazduire web.

Mai intai de toate, inainte de a semna un contract cu o asemenea agentie ar trebui sa te informezi putin in legatura cu serviciile pe care le ofera, ar trebui sa cauti pareri pro si contra firmei respective pe tot felul de forumuri.

In cazul in care studiezi putin piata si gasesti o agentie serioasa, care iti poate oferi un serviciu de genul Gazduire Enterprise la un pret avantajos, cu siguranta poti lua in calcul agentia respectiva.

Inainte insa de a semna un contract de colaborare ar cam trebui sa te informezi cu privire la suportul tehnic pe care il vei primi. Cu siguranta o agentie serioasa de web hosting iti va oferi suport tehnic permanent, pentru ca in cazul in care este nevoie, problemele site-ului tau sa fie reparate in cel mai scurt timp posibil.

In ceea ce priveste tipurile de gazduire web, trebuie mentionat faptul ca vei putea sa optezi de exemplu pentru un pachet de gazduire shared. Aceasta varianta este cea mai atractiva din punct de vedere financiar, insa are un mare dezavantaj si anume faptul ca va trebui sa imparti resursele serverului cu o multime de alte site-uri.

In cazul in care vei opta pentru aceasta solutie de gazduire web, va trebui sa te informezi si cu privire la numarul de site-uri cu care va fi necesar sa imparti toate resursele serverului. Acest aspect este foarte important, pentru ca un server care deja gazduieste foarte multe site-uri poate sa fie depasit de situatie, si iti poate aloca foarte putine resurse.

Apoi, vei putea sa te orientezi spre un server VPS, insa acest tip de gazduire te va costa ceva mai multi banuti, insa vei avea resurse incat nu le vei putea consuma.

Pentru a avea un numar nelimitat de resurse, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un pachet de gazduire web dedicata, insa aici trebuie sa detii si cunostinte in domeniul programarii pentru a putea sa administrezi serverul.

Ei bine, dupa cum se poate observa, nu este foarte greu sa creezi un site in cazul in care urmezi toti pasii necesari. Ce este insa destul de dificil este sa gasesti o agentie foarte buna care sa iti ofere cele mai bune servicii de gazduire web.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code