Iarna car si vara sanie…sau cauciucuri de iarna

Iarna car si vara sanie…sau cauciucuri de iarnaMa adresez atat pasionatilor de calatorii motorizate, cat si celor pentru care schimbatul vitezelor este mai mult decat un hobby.

Alegerea a doua perechi de cauciucuri de iarna, este o necesitate sau un moft? Puteti decide chiar voi, daca aveti cel putin experienta unui sezon de sofat printre nameti si alte intemperii invernale.

In fiecare pasionat de patru roti, o data cu instalarea confortabila a sezonului estiv, renaste dorinta calatoriilor lungi, in compania celui mai bun prieten din copilarie sau de ce nu, a partenerei de viata. Cu siguranta ca inca de iarna trecuta va ganditi la calatoria spre vacanta ce bate la usa, accesorizandu-va masina cu patru cauciucuri de vara. Si daca inteligenta romanului da roade si in materie de siguranta stradala, de ce sa nu va planificati pentru sezonul alb, alte patru cauciucuri de iarna?

Stim cu totii ca este mai bine sa preintampini o situatie, decat sa o repari, este mai bine sa anticipezi decat sa suporti consecintele.

Pana si strabunii nostri erau constienti de adevarul acestei cugetari si asta fara sa fie ”scoliti”, asa ca unii din vremurile prezente. Isi pregateau mijloacele de locomotie mai mult sau mai putin rudimentare, dinainte cu un sezon, evitand riscurile ca iarna sa ii prinda fara sanie sau vara fara car.

Parafrazand proverbul popular, ar fi perfect sau macar luati-o ca pe o necesitate si asigurati-va masinile, inca din vara aceasta, cu o pereche de cauciucuri de iarna. Nu va uitati la luna din calendar ca asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, vara nu mai e ca vara si nici iarna nu mai e ca iarna. Daca va amintiti de propunerile legislative ale anilor trecuti referitoare la modificarile Codului Rutier, s-a creat confuzie in ce priveste obligativitatea cauciucurilor de iarna pe teritoriul national.

Ideea este sa va adaptati conditiilor de trafic, asa cum o faceau antenatii nostri, care se vede treaba ca pentru a se adapta, nu aveau nevoie de atatea legi promulgate de atatia legiuitori. O data cu primele semne de inghet, polei sau mai stiu eu ce intemperie prevazuta de INMH, faceti schimbul de cuviinta propriei masini, ”incaltand-o” corespunzator cu niste anvelope M & S. Si indiferent de modificarile legislatiei rutiere autohtone, macar veti avea siguranta de a nu va afla printre participantii la trafic vulnerabili in fata uniformelor de la Politia Rutiera.

Desigur ca piata anvelopelor este cel putin la fel de extinsa ca si cea a masinilor si nu cred ca veti duce lipsa de magazine offline sau online. Asta depinde de disponibilitatea pe care o aveti sa vizitati furnizorul de servicii si accesorii pentru propriul vostru mijloc de locomotie. Daca timpul va este limitat, ca si pentru toti contemporanii acestei ”ere a vitezei”, un magazin virtual va poate salva de la ananghie.

In locul dulgherilor si tamplarilor de alta data, specialistii celor patru roti sunt pregatiti sa va dea oricand o mana de ajutor in alegerea unor cauciucuri de iarna care sa corespunda necesitatilor voastre si ale autovehicolului.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply