Idei creative de amenajare a bucatariei

Idei creative de amenajare a bucatariei Bucataria nu este doar locul in care pregatim cele mai delicioase mancaruri, dar si locul in care ne putem relaxa in timp ce servim un ceai dupa o zi obositoare.

Datorita timpului pe care il petrecem in bucatarie, ne dorim ca aceasta sa arate cat mai bine, dar si sa fie organizata intr-un mod practic, pentru a utiliza eficient fiecare milimetru pe care il avem la dispozitie.

In bucatarie ne primim uneori musafirii si tot in bucatarie ne strangem impreuna cu intreaga familie atunci cand mancam sau savuram un desert delicios. Tocmai de aceea trebuie ca bucataria sa ofere o atmosfera calda si primitoare, in care cu totii sa ne relaxam. Pentru a putea depozita cu usurinta toate obiectele pe care le dorim, putem alege rafturi metalice, care sunt practice, arata foarte bine si sunt deosebit de rezistente.

De asemenea, putem transforma obiectele micute din orice bucatarie in adevarate obiecte decorative. Astfel, putem atasa un buzunar din material textil unui suport pentru tacamuri, pentru a avea un spatiu de depozitare pentru tacamuri si un obiect decorativ interesant. Este un obiect potrivit pentru o casa amenajata in stil rustic si nu numai.

Avem un colt liber in bucatarie? Este pacat sa ramana nefolosit, motiv pentru care putem sa utilizam un raft sau o etajera pe colt, pe care putem depozita obiectele dorite, fie ca este vorba despre niste boluri, fie despre niste cutii in care depozitam plantele aromatice preferate. Important este ca niciun spatiu sa nu ramana nefolosit.

Daca dorim sa fim cu adevarat creativi, putem transforma niste cutii de conserve in adevarate obiecte decorative. Trebuie doar sa utilizam hartie colorata sau material textil pentru a imbraca conservele si a le transforma in suport pentru lingurite. La fel putem proceda si cu un ghiveci de flori, care poate deveni un suport practic si original pentru tacamuri.

Extrem de interesant este sa montam in bucatarie rafturi deschise, care arata foarte bine si ne permit sa depozitam cu usurinta obiectele decorative. Acestea arata si mai bine daca avem vesela si obiecte de bucatarie colorate, deoarece ne vor invelisi in fiecare zi.

Posibitatile de transformare a bucatariei intr-un spatiu modern si decorat cu bun gust sunt nelimitate. Pentru multe dintre posibilitatile de amenajare nu trebuie sa investim foarte multi bani, ci doar sa fim creativi. Cu cat vom fi mai creativi, cu atat bucataria noastra va fi mai calda si mai primitoare, dar si mai personalizata.

Amenajarea cu atentie a bucatariei este importanta, mai ales daca petrecem foarte mult timp in acest spatiu. Daca nu ne plac rafturile si etajerele metalice, putem monta cu usurinta rafturi din lemn sau etajere din plastic. Important este ca rezultatul final sa oglindeasca preferintele noastre, dar si necesitatile noastre atunci cand vine vorba despre depozitare eficienta.

Datorita faptului ca fiecare detaliu conteaza, cu siguranta musafirii vor observa suporturile de tacamuri interesante pe care le aveti, cat si alte obiecte decorative care va infrumuseteaza bucataria. Astfel,  propria bucatarie poate deveni un spatiu placut de relaxare al intregii familii si al musafirilor dumneavoastra.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code