Idei de amenajare a unei bucatarii mici

Cu siguranta fiecare femeie si-ar dori ca bucataria ei sa fie una mare, iar in bucatarie mobilierul sa fie unul de vis.

Deasemenea, fiecare femeie isi doreste o bucatarie spatioasa, in care sa poata sa gateasca si sa isi desfasoare activitatea dupa bunul plac.

Din pacate insa, foarte multe femei trebuie sa se multumeasca cu o bucatarie nu foarte spatioasa. In aceste conditii, pe langa nemultumirea ca nu au o bucatarie mare, doamnele mai trebuie sa gaseasca si cele mai bune solutii de amenajare a unei bucatarii nu foarte spatioase.

Ei bine, o bucatarie mica poate sa fie mult mai greu de amenajat, pentru ca aceasta trebuie sa cuprinda un mobilier inteligent, dar o serie de aparate electrocasnice necesare in orice bucatarie. Cel mai indicat ar fi ca o parte din aparatele electrocasnice sa fie incorporate in mobilierul inteligent.

Deci, dupa cum am spus, o bucatarie mica are mai intai de toate nevoie de obiecte de mobilier multifunctionale. Discutam aici in primul rand despre o masa pliabila, care este prinsa de perete.

In ceea ce priveste aceasta masa, trebuie precizat ca ea poate fi folosita si pentru a manca pe ea, insa poate si sa tina locul unui blat de lucru. Deasemenea, tot intr-o bucatarie mica poate exista si un bar, care sa fie utilizat pe post de masa de lucru, sau chiar pe post de birou in cazul in care barul separa livingul de bucatarie.

Si daca tot am discutat despre masa din bucatarie, cu siguranta nu trebuie sa uitam nici scaunele. Pentru o bucatarie mica, o bucatarie de garsoniera, ce poate fi mai bun decat doua scaune extensibile. Acestea dupa ce sunt folosite pot sa fie asezate intr-un colt, sau chiar si sub masa.

Tot pentru a avea o bucatarie frumos amenajata, chiar daca spatiul este unul mic, sunt necesare si debaralele bine organizate cu mai multe rafturi. Desi multi romani au renuntat la debarale, exista is garsoniere care au aceste debarale. Cel mai bine ar fi ca in debara sa fie montate rafturi de jos si pana sus, direct pe perete. Podeaua ar trebui lasata libera pentru a aseza acolo o masa de calcat sau chiar si aspiratorul.

Un alt aspect foarte important care conteaza foarte mult in ceea ce priveste amenajarea inteligenta a unei bucatarii de garsoniera, este aceea de a incorpora aparatele electrocasnice. O astfel de idee este una foarte buna pentru ca salveaza foarte mult spatiu.

Plus de asta, electrocasnicele incorporate creaza un decor coerent. Nu trebuie uitat faptul ca masina de spalat, frigiderul, masina de spalat vase sau chiar si plita electrica sunt aparate care pot sa fie incorporate in mobila.

Asadar, chiar daca discutam despre o bucatarie de garsoniera, trebuie sa precizam faptul ca aceasta nu este foarte spatioasa, insa din fericire are un foarte mare avantaj, si anume ca poate sa fie amenajata intr-un mod foarte inteligent, pentru a se face o economie cat mai mare de spatiu, care poate fi folosit in alte scopuri.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code