Importanta curateniei din restaurante

Importanta curateniei din restauranteAspiratoarele recomandate pentru cei care au restaurante sunt aspiratoarele Karcher. De ce recomandam aspiratoare Karcher? Pentru ca ele sunt profesionale. Ce anume inseamna la un aspirator a fi profesional?

Este ergonomic, are un design placut si nu in ultimul rand este foarte performant. Pretul nu este unul foarte scump, iar ofertele sunt destul de dese.De unde poti cumpara aspiratoare Karcher? De pe Epinvest.ro. Aici vei gasi atat aspiratoare cat si alte utilaje de curatat.

Curatenia din restaurante este un aspect foarte important. Ea trebuie sa fie impecabila, indiferent de ora, indiferent de cat de multi clienti sunt. Fiecare client in parte se astepata sa fie tratat cu respect. Iar respectul inseamna in primul rand o igiena perfecta.

Lipsa curateniei nu este sanctionata doar verbal in astfel de locatii. Clientii nemultumiti, pot face reclamatii, urmand ca mai apoi managerii sa fie sanctionati cu amenzi drastice. Si cum vestile negative circula repede, numarul de clienti poate scadea simtitor.

De unde incepe curatenia in restaurante? Curatenia incepe in primul rand din spatiul in care se gateste mancarea. Gatitul trebuie facut igienic, totul trebuie spalat cu grija si responsabilitate, alimentele trebuie pastrate in cele mai bune conditii pentru a nu se altera. Nu este vorba de o curatenie facuta saptamanal, ci de o curatenie continua.

Cosurile de gunoi trebuie golite la timp, vasele trebuie spalate cu detergent si clatite cu apa fierbinte. De asemnea, intr-un astfel de mediu este important sa fie dezinfectate obiectele folosite, deoarece anumiti microbi nu sunt indepartati prin simpla spalare. Mare atentie la momentele in care un anumit angajat se taie. Atat spatiul cat si obiectele patate de sange trebuie dezinfectate.

Trebuie efectuata de asemenea si curatenie in timpul lucrului. Se indeparteaza deseurile, sunt sterse suprafetele pe care s-au varsat diverse preparate. De asemenea trebuie aranjat mereu mobilierul in urma clientilor care nu stiu sa faca acest lucru si improspatat aerul incaperilor prin diferite metode practicate de fiecare restaurant in parte.

Nu uita ca restaurantul trebuie sa arate impecabil, indiferent daca un client vine dimineata, la amiaza sau seara. Curatenia este cea care impune respect si care face ca restaurantul sa fie dorit de clienti.

In orice restaurant se efectueaza curatenie la sfarsitul unei zile. Trebuie totul pus inapoi la loc atat in bucatariile unde se gateste, cat si la bar sau in sala unde se mananca. Se aranjeaza mobilierul, se curata pardoselile, geamurile, oglinzile si restul spatiilor.

Orice restaurant, pentru a functiona trebuie sa respecte regulile de igiena. In orice restaurant, la diverse perioade se efectueaza curatenia generala. Ce presupune aceasta? Se spala cu apa calda si detergenti speciali absolut totul: podele, vitrine, mese, dulapuri, pereti, echipamente, utilaje, dar si spatiile din exteriorul incaperii. Nu va imaginati ca acest lucru se face o data pe luna. Nu. Curatenia generala, intr-un restaurant care se respecta se face cel putin o data pe saptamana.

Asadar, daca ai un restaurant sau te gandesti sa deschizi unul, nu uita de importanta curateniei. Practic, nu poti avea un restaurant daca acesta nu respecta normele de igiena. Controalele pot fi oricand, la orice ora, iar amenzile sunt mari, fapt pentru care ai mare grija cum mentii curatenia in restaurantul pe care il detii.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code