Importanta tehnologiei in zilele noastre

Importanta tehnologiei in zilele noastre
Te-ai intrebat de ce tehnologia este atat de important astazi? Uita-te in jur si vei sti de ce. In mod literal, in orice moment al timpului, sunteti inconjurat de tehnologie. Indiferent daca lucrati sau va odihniti, utilizati intotdeauna tehnologie. Se foloseste oriunde si tot timpul. Utilizarea sa a facut viata usoara. Avem nevoie de tehnologie. Este important. Te intrebi de ce? In regula, atunci.

Locurile indepartate s-au apropiat, datorita tehnologiei. Ritmul vietii a crescut, datorita tehnologiei. Comunicarea este rapida, calatoria este rapida, miscarea este usoara, actiunea este rapida, interactiunea a grabit si viata. Lucrurile care au durat odata cateva ore, pot fi realizate in cateva secunde astazi. Lumea este mai mica si viata este mai rapida. De aceea sunt tot mai multe bloguri de tehnologie super cautate cum este si Spinmag.

De ce tehnologia este importanta?

Datorita aplicarii tehnologiei, standardul nostru de viata a crescut. Nevoile noastre sunt puse in practica cu usurinta. Tehnologia a adus progrese in agricultura, datorita carora produsele alimentare au crescut. Datorita evolutiilor din inginerie si arhitectura, a fost posibila construirea unor structuri civile robuste. Tehnologia a stimulat fiecare industrie. Afacerile au crescut, creand mai multe oportunitati de angajare. Progresele tehnologice au condus la evolutia modurilor de transport si comunicare mai noi si mai rapide. Aplicarea tehnologiei a stimulat cercetarea in domenii variind de la genetica la spatiu extraterrestrial. Tehnologiile de computere si Internet sunt omniprezente. Ei au schimbat fiecare sector; fie medicina, turism, educatie, divertisment sau orice altceva. Tehnologia a atins fiecare aspect al vietii, facand-o mai usoara, mai buna si mai diferita.

Descoperirea energiei electrice a eliminat tot intunericul si lumea s-a aprins.

Daca nu foloseam tehnologie, nu am fi putut sa producem energie electrica sau sa o folosim. Astazi, aceasta poate fi generata prin diverse mijloace din cauza tehnologiei. Energia termica (din combustie in centralele cu combustibili fosili, din abur in centralele termice si din reactiile chimice in centralele nucleare) este transformata in energie mecanica care conduce turbinele conectate la un generator electric care produce energie electrica. Folosind cabluri de suprafata si subterane, energia electrica poate fi distribuita in cele mai mici gospodarii din cele mai indepartate colturi ale lumii, datorita tehnologiei. Ce a facut posibila utilizarea diferitelor surse de energie pentru a genera energie electrica? Aplicarea tehnologiei. Cum ar putea fi asigurata energia electrica in locuri indepartate? Cu utilizarea tehnologiei, din nou.

Tehnologia a facut viata mai usoara

Nu doar nevoile de baza, chiar si luxul au venit in calea noastra, gratie tehnologiei!

Cum ar putea fi satisfacute atat de usor nevoile noastre de baza, daca nu din tehnologie? Omul si-ar putea satisface nevoile chiar inainte de nasterea tehnologiei. Dar a fost atat de dificil si atat de rudimentar. Uita-te la mancarea de astazi – proaspete, conservate sau prelucrate, alimente de orice tip sunt disponibile la domiciliul dvs. oricand. Imbracaminte? Exista o varietate atat de mare si mult mai mult confort cu haine diferite pentru diferite ocazii si anotimpuri. Unde se afla tehnologia in imagine? Pretutindeni. De la alimente la moda, tehnologia are un rol de jucat. Cum altfel s-ar produce atat de mult? Uita-te la adaposturile de astazi – adaposturi? Cladiri inalte, bungalouri mari, apartamente de lux – cum ar fi acestea construite daca nu cu tehnologie!

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code