Inelul de logodna, simbolul dragostei si legamantului dintre parteneri

Din cele mai vechi timpuri si pana astazi, inelul a reprezentat simbolul ciclicitatii datorita formei pe care o are: cercul. Este o bijuterie foarte pretuita, atat de barbati cat si de femei. Cele care se bucura cel mai mult atunci cand primesc cadou o bijuterie din aur sunt femeile.

Inelul este cartea de vizita a celui care il poarta. Indiferent ca este vorba de inelul de logodna sau de verigheta, acesta este purtat ca si podoaba. Totodata, inelul mai semnifica si relatia stransa pe care o aveti cu cel de la care ati primit cadoul.

Cercul este simbolul soarelui, dar si a unitatii sau a legaturii cu infinitul. Pentru prima data, apare in Grecia inelul cu sigiliu. Acesta garanta autenticitatea unui act. Si materialul din care era confectionat spunea totul despre cel care il poarta.

In Roma Antica, sclavii nu aveau dreptul sa poarte nici un inel pe deget, ci doar oamenii de rand, insa acestea trebuiau obligatoriu sa fie din fier. Inelele din aur, argint si alte metale pretioase puteau fi purtate doar de nobili.

Inelul, simbolul dragostei

Orice femeie este convinsa ca in viata va purta un inel logodna, legamant ce se va transforma in casatorie cu ajutorul verighetei. Inelul de logodna este simbolul dragostei purtate dintre un barbat si o femeie, al prieteniei dintre doua personae, precum si a credintei.

Inelul purtat de Papa semnifica puterea pontificala si poarta numele de Inelul Pescarului. Sfantul Petru este cel care da denumirea inelului, iar sarutul inelului simbolizeaza supunere si respect. Totodata, este si simbolul uniunii cu Biserica. Daca in vis va apare un inel, nu este un semn rau, ci mai degraba o surpriza ce este pe cale sa vi se arate in viata reala: va veti indragosti.

Daca il aveti pe deget, semnifica uniunea cu persoana de la care l-ati primit. In cazul in care pierdeti un inel, inseamna ca va indreptati cu pasi repezi spre pierderea relatiei. Un inel vechi gasit inseamna regasirea unei iubiri pierdute.

Culoarea inelului, aleasa de subconstient

Culorile dupa care ne alegem inelul sau piatra nu sunt deloc intamplatoare. Subconstientul este cel care ne spune ce coloare ne ajuta si ne face viata mai frumoasa. O piatra de culoare rosie semnifica agresivitatea si supararea, iar rosu pal ne duce cu gandul la epuizare excesiva.

In functie de gusturi, cand isi cumpara un inel, femeile il aleg dupa personalitatea lor. Cam greu in alegerea inelului cand vine vorba sa il cumpere barbatul. Se fastaceste, nu prea stie ce ii place iubitei, asa ca invita o prietena care sa-l ajute.

Pietrele mari se numara printre preferatele sexului frumos. Acestea sunt vizibile si au cu ce se lauda in fata prietenelor. Odata purtat, inelul intareste legatura dintre cei doi parteneri.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code