Instalatii de Craciun la exterior – Sfaturi practice

Instalatii de Craciun la exterior – Sfaturi practiceSa instalezi si sa-ti agati instalatiile de Craciun in 2 ore sau chiar mai putin, ca un profesionist, nu este un lucru foarte usor.

Speram ca prin acest articol, te vom ajuta sa faci primii pasi pentru acest scop. Iti sugeram sa cumperi instalatiile si ornamentele, in cazul in care nu le ai deja, cu ceva timp inainte de Craciun.

Nu vei vrea sa pierzi timpul pretios din preajma sarbatorilor, cu cautarea ornamentelor si a diferitelor instalatii, prin magazine sau malluri. Exista o multitudine de instalatii de Craciun pe piata, inainte de a decide ce vrei sa cumperi, fa-ti un plan, gandeste-te unde vrei sa le instalezi in primul rand, pe cele din casa si pe cele de la exterior.

Cea mai buna perioada recomandata de noi dar si de altii pentru instalarea luminitelor la exterior, este inainte de zilele in care vremea de obicei se raceste si pot avea loc precipitatii. Nu numai ca iti va fi mult mai usor sa lucrezi afara, in conditii de vreme buna, dar va fi si mult mai sigur.

A te urca pe scari partial inghetate sau ude sau pe acoperisul casei in aceleasi conditii de vreme, poate fi un lucru periculos si o provocare in acelasi timp, pe vreme rea. Chiar si daca nu ai luat decizia sa-ti montezi toate instalatiile o data, poti face primii pasi in acest sens montand inainte de vreme, prelungitoarele sau clipsurile de agatare, facand masuratorile necesare si verificand cablurile si instalatiile pentru posibile defecte. Este de recomandat sa faci toate aceste lucruri.

Scoate toate instalatiile depozitate sau pe cele cumparate si verifica-le. Acordand timp acestui lucru, cu o buna perioada inainte de Craciun, vei avea timpul necesar si pentru eventualele reparatii pe care acestea le necesita si sa cumperi altele care sa le inlocuiasca pe cele stricate.

Majoritatea magazinelor si retailerilor ce vand articole specifice de Craciun, isi expun aceste articole cu cateva saptamani inainte de inceperea sarbatorilor, deci vei avea timp suficient.  Asigura-te in acelasi timp ca vei avea suficiente lumini la dispozitie pentru o zona anume pe care vrei s-o impodobesti.

Foloseste o ruleta lunga pentru a masura lungimea cablurilor si lungimile spatiului unde vei vrea sa montezi instalatiile (de exemplu partea longitudinala a acoperisului sau jgheaburile, ferestrele, etc.) Inainte de agatarea instalatiilor asigura-te ca acestea functioneaza.

Cand cumperi instalatiile, incearca sa iei unele ceva mai scurte, nu foarte lungi si scumpe, in asa fel incat, daca una se va arde, o vei putea inlocui foarte usor si nu vei plati nici mult. Instalatiile de lumina ce au un conector tata la un capat si un conector mama la celalalt, sunt de obicei cele mai bune pentru decorul la exterior.

Alege o schema sau o tema de culori.

Poti alege o tema unicolora (de exemplu albul) sau multicolora, care sta aprinsa tot timpul sau care se aprinda dupa un anumit tipar. Stilul adecvat pentru casa sau apartamentul tau va depinde de look-ul pe care vei vrea sa il dai sau de tema aleasa, dar si de bugetul de care dispui.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code