iPhone 6s Plus a supravietuit cu succes primului test al rezistentei la indoire

iPhone 6s Plus a supravietuit cu succes primului test al rezistentei la indoireApple s-a confruntat cu destule probleme anul trecut, mai ales dupa ce s-a constatat ca noile smartphone-uri (iPhone 6 si iPhone 6 Plus) aveau probleme cu rezistenta la indoire, se indoiau foarte usor. Cauti inlocuire baterie iPhone 6? Intra pe ServiceGsm.ro!

Cativa utilizatori, inclusiv multi care au facut clipulete video pe youtube (youtuberi) au raportat ca aceste modele de iPhone, in special iPhone 6 Plus, se indoiau pur si simplu chiar si dupa o utilizare normala, nefiind expuse la indoiri intentionate, la prea multa presiune aplicata, etc.

Aceasta controversa sau problema cum vreti sa-i spuneti, a primit si un nickname si anume “bendgate”, iar rezultatul a fost ca cei de la Apple au fost obligati sa-si revizuiasca procesele de testare si sa faca anumite schimbari pentru a repara problema, pentru unitatile ce aveau sa fie produse ulterior.

O data cu folosirea noii serii de aluminiu, seria 7000, Apple declara ca iPhone-urile 6s produse in 2015, precum si modelele iPhone 6s Plus, sunt mult mai rezistente, compania invatand din greselile facute in trecut, pe masura ce noile teste au aratat ca intr-adevar noile modele au carcase net superioare si nu se pot indoi usor.

La cateva ore dupa ce Apple a inceput sa livreze modele iPhone 6s si iPhone 6s Plus, primul test de rezistenta la indoire, mai exact un video cu un astfel de test, exista deja si putea fi vizualizat pe internet.

Cei de la FoneFox au constatat ca modelul iPhone 6s Plus nu se mai indoaie nici in cazul in care este supus la presiuni manuale foarte mari.

Nefiind capabil sa indoie carcasa acestui model (6s Plus), prezentatorul din clipul respectiv si-a rugat prietenul sa-l asiste si doar dupa un efort colectiv sustinut, acestia au fost capabil sa indoaie foarte putin carcasa, lucru perfect normal pana la urma, mai ales daca tinem cont de faptul ca probabil nimeni nu ar incerca in mod normal asa ceva.

Cu toate astea, nu s-a efectuat totusi si un test aplicat de o masina (presiune aplicata automat) si nici nu au fost descrise alte date tehnice, numere ale valorii presiunii, etc.

Cei de la Apple au redus marimea carcasei atunci cand au facut trecerea de la iPhone 5s la iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Aceasta reducere a marimii, cuplata cu un corp dintr-un aluminiu nu tocmai rezistent, a dus la un body al carcasei ce nu putea sustine presiuni acceptabile, indoindu-se foarte usor.

Totusi, cei de la Apple declara ca doar cativa utilizatori au fost intr-adevar afectati de aceasta problema si ca vor trece la inlocuirea tuturor modelelor sensibile. Pentru iPhone 6s si iPhone 6s Plus, compania a inceput sa foloseasca aluminiu din seria 7000, un material mult mai bun si mult mai rezistent, cunoscut pentru durabilitatea sa crescuta.

Un raport prezentat de catre companie, sugereaza ca acest corp al smartphone-ului conceput din Aluminiu 7000, poate rezista la o presiune de pana la 4 ori mai mare, decat body-ul folosit initial pe iPhone 6.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code