iPhone 7 Plus – cum se comporta sistemul dual camera

iPhone 7 Plus – cum se comporta sistemul dual camera
James Martin, un fotograf profesionist de la CNET, a testat camera de pe iPhone 7 Plus. Cauti piese iPhone la un pret excelent? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Acesta a incercat noul smartphone pe parcursul a cateva zile, in New York si New Jersey. Sistemul dual camera de pe acest device nu face zoom la propriu (asa cum o fac sistemele de pe camerele foto point-and-shot).

In loc de asta, telefonul schimba lentilele in functie de situatie, de la lentila normala de tip wide-angle, la cea de tip tele-photo, care are un zoom default de 2x (mareste de 2 ori). De aici, aplicatia camerei foto poate mari zoom-ul si mai mult (digital), pana la 10x. Pe iPhone 7 simplu puteti executa zoom digital de maxim 5x.

Zoom-ul digital functioneaza mult mai bine decat o facea inainte si cu siguranta mult mai bine decat pe alte device-uri, dar este tot un zoom digital, adica livreaza o calitate mai slaba a imaginii ca zoom-ul real, optic. La marime maxima, fotografiile vor prezenta pixelare si senzatia de miscare. Cu alte cuvinte, zoom-ul digital nu poate face minuni, inca. Nu a facut-o nici pana acum si probabil ca nu o va face destul de mult timp de acum incolo.

Ceea ce diferentiaza insa acest senzor de alte modele, este capabilitatea de a executa fotografii excelente, in conditii de iluminare slaba. Un concurent pentru acest lucru este Google Pixel, noul smartphone flagship al celor de la Google, despre care se spune ca este si mai bun din acest punct de vedere. Dar, sa revenim la modelul prezentat in acest articol.

Sa fim clari cu cel putin 1 lucru: acest smartphone poate fi cu succes camera de zi cu zi a oricarui utilizator, fie el fotograf amator sau user fara prea mari pretentii. Cu toate astea, nu va imaginati ca acest telefon poate ajunge la nivelul calitatii unui DSLR (camera foto profesionala), pentru ca nu poate. Este doar un telefon.

Camerele de pe Google Pixel sunt si ele impresionante, in special in conditii de iluminare slaba. Stabilizarea video este de asemenea, una de top, fiind implementata excelent. Dar iPhone 7 Plus nu este cu nimic mai prejos. Este acolo, printre “greii” in fotografia pe smartphone.

Noul senzor are o abilitate extraordinara de a captura pana si cele mai dificile culori, separandu-le foarte bine. Nu exista nici un fel de artefact de imagine in fotografiile executate cu acest smartphone, pixelii sunt bine definiti, iar pozele ies fara zgomot.

Balansul de alb este mult mai bun decat pe iPhone 6s de exemplu, pozele iesind mult mai naturale, balansate. In loc sa expuna prea mult nuantele de negru (prin constrast) doar pentru a diminua fara sa vrea zonele luminoase sau sa expuna foarte mult zonele luminoase, doar pentru a pierde detaliile determinate de negru sau gri, iPhone 7 este capabil de o focusare excelenta, care poate scoate in evidenta toate nuantele si tonurile posibile. Din punctul nostru de vedere, singurul senzor care se poate compara cu cel de pe iPhone 7 in ceea ce priveste fidelitatea redarii culorilor, este cel de pe Samsung Galaxy S7.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply