Istoria fotografiilor erotice si cum s-a ajuns la fotografia de vieochat

Istoria fotografiilor erotice si cum s-a ajuns la fotografia de vieochat
In prezent o sedinta foto videochat nu mai este un subiect tabu asa cum se obisnuia in trecut. Dar sa vedem impreuna de unde a pornit totul si cum era vazuta inainte fotografia erotica.

In secolul al XX-lea

Fotografii nud de la mijlocul secolului al XX-lea sunt Walter Bird, John Everard, Horace Roye, Harrison Marks si Zoltán Glass. Fotografia lui Roye – Rastignirea de maine, ilustrand un model care poarta o masca de gaz si un crucifix, a provocat multa controversa atunci cand a fost publicata in presa engleza in 1938. Imaginea este acum considerata una dintre fotografiile majore de dinainte de razboi ale secolului XX.

Al doilea razboi mondial

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, fotografiile cu fete de tip pin-up au ajuns la o audienta larga. Spre deosebire de fotografiile erotice anterioare, ale caror subiecti erau, de obicei, anonime, un numar de vedete de film bine-cunoscute au fost prezentate pentru fotografii de tip pin-up si au fost promovate ca simboluri sexuale. Accentul a fost initial pe picioare goale, fuste scurte sau costume de inot si figuri bine modelate; dar in anii 1950 astfel de fotografii au inceput sa arate sani goi.

Playboy si Penthouse

Revista Playboy, fondata in 1953, a obtinut o mare popularitate si, in curand, a stabilit piata pentru revistele pentru barbati si stil de viata. Fotografia erotica a devenit in curand strans asociata cu ea si a castigat o atentie sporita din partea publicului.

Fondata in 1965, revista Penthouse a facut un pas mai departe decat Playboy si a fost prima care a afisat in mod clar organele genitale, initial acoperite cu par pubian. Modelele se expuneau de obicei direct in camera, ca si cum ar intra in relatie cu cei mai multi spectatori de sex masculin.

In anii ’70, in starea de spirit a feminismului, a egalitatii de gen si a umorului a generat reviste precum Cleo care au inclus poze nud de sex masculin.

Spre deosebire de fotografiile erotice traditionale, care folosesc subiecti feminini atractivi, fotografiile de sex masculin nud sunt, de obicei, cu celebritati.

Raspandirea internetului in anii ’90 si cresterea liberalizarii sociale au adus o noua crestere a fotografiei erotice. Exista o varietate de publicatii tiparite si online, care acum concureaza impotriva principalelor reviste (Playboy, Penthouse) si raspund diverselor gusturi.  Exista un numar mare de site-uri de fotografie erotica online, dintre care unele se descriu sau sunt descrise de ceilalti ca pornografie. In cazul in care subiectul este prezentat intr-o maniera romantica sau atragatoare din punct de vedere sexual, acesta poate fi descris ca o fotografie de glamour.

Fotografiile nude pot fi folosite pentru scopuri stiintifice si educationale, cum ar fi studiile etnografice, fiziologia umana sau educatia sexuala. In acest context, accentul fotografiei nu se refera la subiect sau la frumusetea sau erotismul imaginii, ci in scopul educational sau demonstrativ pentru care a fost produsa imaginea.

Imaginea nuda poate fi utilizata pentru analiza sau pentru a insoti carti medicale, alte carti, rapoarte stiintifice, articole sau lucrari de cercetare.  Acestea sunt, in esenta, de natura ilustrativa, si astfel fotografii nud de acest tip sunt deseori etichetate pentru a prezenta caracteristici cheie intr-un context de sustinere.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code