Istoria Galaxy: modul in care a evoluat superphone-ul Samsung in ultimii sapte ani

Istoria Galaxy: modul in care a evoluat superphone-ul Samsung in ultimii sapte ani
Iti poti aminti ceva notabil care s-a intamplat in 2010? A trebuit sa recurgem la Wikipedia, asa am descoperit ca a fost anul in care Burj Khalifa s-a deschis oficial. In 2010 s-a inregistrat si lansarea primului telefon din seria S de la Samsung, Galaxy S.

Cu Samsung Galaxy S8 care a fost unul dintre cele mai apreciate telefoane Samsung siĀ  Galaxy Note 8 care l-a urmat, ne-am gandit sa facem o plimbare in trecut, privind inapoi la toate telefoanele care au facut ca Samsung sa fie gigant in domeniul smartphone.

Galaxy S este telefonul care a dus compania Samsung la succesul pe care il are azi. Anuntat in martie 2010 si lansat in iunie, a fost impachetat cu unele dintre cele mai impresionante specificatii disponibile la vremea respectiva. Procesorul sau ARM Hummingbird de 1 GHz, impreuna cu 512 MB RAM si cea mai puternica procesare grafica a oricarui smartphone din vremea respectiva au facut din el alegerea numarul unu a pasioantilor.

Avand o grosime de 9.9 mm ( conseiderat obezĀ  conform standardelor de astazi), a fost si cel mai subtire smartphone din lume, cu o camera de 5MP si o camera selfie de 0,3MP. In timp ce ecranul sau 4inch, 800 x 400 suna arhaic conform standardelor de astazi, a fost totusi o imbunatatire reprezentata de tehnologia Super AMOLED, ceea ce facea ca ecranul Apple iPhone 4 sa para ieftin si batran in comparatie.

Galaxy SII subtire de 8,49 mm a primit recenzii foarte bune, multi critici l-au eticheteaza drept cel mai bun smartphone din lume, la vremea lui.

Galaxy SII a ajutat la propulsarea companiei inaintea Apple in vanzarile de smartphone-uri si a meritat laudele. Superbul sau ecran Super AMOLED Plus era cu cativa kilometri inaintea concurentei, deoarece Samsung a renuntat la matricea Pentile pentru un afisaj obisnuit cu matrice RGB. Asta insemna ca pentru prima data un telefon isi mentinea culorile si tonurile de negru.

De asemenea, a fost cel mai puternic telefon din lume la acea vreme, invingandu-i pe cei de la Motorola Atrix cu procesorul sau ARM Cortex-A9 dual-core si 1 GB RAM, impreuna cu pana la 32 GB de stocare interna si suport de memorie extensibil – toate acestea au ajutat la rularea Android 2.3 Gingerbread.

O camera din spate de 8MP (cu inregistrare video 1080p) si un snapper frontal de 2MP au rotunjit impresionanta foaie de specificatii, in timp ce NFC – o adevarata raritate in acel moment – si suportul MHL pentru redarea multimedia au terminat puternica lista de functii.

Galaxy SIII este dispozitivul cu care totul a mers bine pentru Samsung. Fiara cu patru nuclee a fost din nou cel mai puternic telefon din lume la momentul lansarii sale, iar ecranul sau de 1080p a fost absolut superb. Samsung a castigat din nou teren in fata rivalului sau Apple, cu care a ramas in competitie pana in prezent, telefoanele celor doi producator incercand mereu sa se depaseasca si sa fie in prima pozitie in topul preferintelor.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply