La ce este util propolisul?

La ce este util propolisul?
Propolisul este un material asemanator rasinii, facut de albinele din mugurii de copaci (plopi si conifere). Propolisul este rar disponibil in forma sa pura. Acesta este de obicei obtinut din stupi si contine produse apicole. Albinele folosesc propolis pentru a-si construi stupii.

Propolisul este utilizat pentru tratamentul ranilor cauzate de bacterii (inclusiv tuberculoza si infectii ale tractului respirator superior), pentru tratarea de virusi (inclusiv HIV, gripa porcina H1N1 si raceala comuna), de ciuperci si de organisme cu o singura celula numite protozoare . Propolisul este utilizat si pentru cancerul nasului si gatului; pentru tratarea verucilor; si pentru tratarea problemelor gastrointestinale (GI), inclusiv infectia cu Helicobacter pylori, boala ulcerului peptic.

Oamenii aplica uneori propolis direct pe piele pentru curatarea ranilor, herpes genital, rani hepatice (herpes labialis), umflaturi vaginale (vaginita) si arsuri minore. Propolisul este, de asemenea, utilizat local pentru clatire in gura pentru a trata rani dureroase in gura si inflamatie (mucozita orala) si afte (candidoza orofaringiana) si pentru a imbunatati vindecarea dupa o interventie chirurgicala orala.

In industria prelucratoare, propolisul este folosit ca ingredient in produsele cosmetice.

Cum functioneaza?

Propolis pare sa aiba activitate impotriva bacteriilor, a virusilor si a ciupercilor. Ar putea avea de asemenea efecte antiinflamatorii si ar putea ajuta pielea sa se vindece, motiv datorita caruia oamenii folosesc propolis Glicolic Fara Alcool 30ml FAVISAN.

Un numar mare de compusi bioactivi si antioxidanti din propolis explica beneficiile sale de sanatate pe scara larga. Propolisul actioneaza in organism:

 • Ucide bacteriile si virusi prin oprirea cresterii si raspandirii lor.
 • Va ajuta in lupta cu alergiile prin blocarea eliberarii de histamine.
 • Tensiunea arteriala scazuta prin scaderea activitatii unei enzime (tirozina hidroxilaza) care poate duce la hipertensiune arteriala.
 • Stimuleaza sanatatea oaselor si ajuta la vindecarea fracturilor prin intarirea densitatii osoase.
 • Lupta impotriva cancerului blocand cresterea celulelor canceroase si provocand moartea celulelor (apoptoza).
 • Imbunatatirea dintilor si a sanatatii orale si neutralizarea cavitatilor prin uciderea bacteriilor si reducerea umflaturilor in jurul gingiilor.
 • Accelereaza vindecarea ranilor prin accelerarea intinerii celulelor pielii.
 • Protejeaza ficatul de toxine, raniri si bol.
 • Ajuta la tratarea diabetului prin scaderea nivelului zaharului din sange.
 • Iata cateva beneficii majore ale propolisului:
 • Propolisul ucide bacteriile si virusii

Propolisul poate ucide bacterii daunatoare, virusi, ciuperci si paraziti atunci cand este utilizat oral sau pe piele. Cele doua soiuri propolis cele mai bine studiate in acest scop sunt propolisul brazilian si propolisul european. Intr-un studiu efectuat la 30 de copii, spalarea orala a bacteriilor a fost eficienta la spalarea gurii propolis brazilian.

Propolisul este un antioxidant

Desi majoritatea cercetarilor au avut loc in celule sau animale, cateva studii recente efectuate la om au confirmat, de asemenea, beneficiile antioxidante ale propolisului.

Propolisul poate ajuta cu diabetul de tip 2

Propolisul poate reduce nivelurile ridicate de zahar din sange si poate imbunatati controlul glicemiei in diabetul de tip 2, conform unor studii pe animale.

Propolisul poate scadea tensiunea arteriala

Intr-un studiu de 35 de persoane, propolisul a redus usor tensiunea arteriala (atat sistolica, cat si diastolica), luata de doua ori pe zi timp de 3 luni.

Propolisul poate ajuta tratarea alergiilor

Propulsia suplimentara pare sa echilibreze raspunsul Th1 / Th2, dar este probabil mai buna pentru oamenii dominanti ai Th2. Cei cu Th1 dominant ar trebui sa evite propolis pentru a preveni supraactivarea sistemului imunitar.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code