Laptop sau PC pentru jocuri?

Laptop sau PC pentru jocuri?
Ultimii ani au adus pe piata o multidudine de jocuri pe calculator iar odata cu acestea au aparut si tot felul de campionate unde jucatorii pot concura si se pot lupta pentru diferite premii sau sume de bani.

Cu siguranta sunt multi care stau pe ganduri cand trebuie sa aleaga intre un laptop sau un PC pentru gaming.

Un laptop pentru gaming cu siguranta este mai scump decat un PC, astfel ca in cazul in care nu vrei sa cheltuiesti o suma foarte mare pentru un astfel de laptop, trebuie sa te orientezi rapid spre un PC.

Preturile unor calculatoare pentru gaming incep de la 2000 de lei in timp ce preturile pentru laptopuri destinate jocurilor pornesc de pe la 4000 de lei. Cele mai bune laptopuri pentru jocuri pot ajunge sa   coste undeva peste 10000 de lei.

In aceste conditii cel mai indicat este sa te gandesti la un calculator bun, si aici ma refer fie la un calculator nou, fie poti alege dintr-o gama de calculatoare second hand gaming, ce calculator iti doresti, iar preturile cu siguranta sunt accesibile fiecarui buget.

In ceea ce priveste laptopurile acestea la fel ca si calculatoarele au avantaje si dezavantaje. Laptopurile care au preturi intre 2000 de lei si 3000 de lei in mare parte au un procesor bun i7 Haswell Refresh, insa in ceea ce priveste placa video aceasta este una entry level si in ele mai multe ori ajunge sa concureze cu placa video care este integrata  pe chipset-ul procesorului.

De asemenea trebuie luat in calcul si faptul ca bateria unui laptop este consumabila, iar odata cu timpul, produsul se invecheste si bateria o sa tina tot mai putin incarcata iar mai apoi o sa trebuiasca sa fie inlocuita. Se poate adauga la dezavantaje chiar si racirea.

Acestea ar fi doar cateva dintre dezavantajele unui laptop destinat jocurilor. Cu siguranta acestea au si  multe avantaje, ideea este sa stii exact ce iti trebuie.

Cu siguranta un mare avantal al laptopurilor il reprezinta mobilitatea. Greutatea acestuia este mai mica de doua kg. Un alt mare avantaj este acela ca nu ocupa atata de mult spatiu cat un PC.

Deci in cazul in care nu v-ati hotarat inca daca sa alegeti un laptop sau un calculator pentru jocuri, recomandarea mea ar fi sa va indreptati atentia spre un calculator, si de ce nu unul second hand pentru ca pretul de achizitie este mult mai mic. De asemenea se poate beneficia si de o perioada de garantie.

In cazul in care va doriti un calculator sau un laptop pentru a viziona un film seara dupa o zi de munca, sau pentru a putea vorbi cu cei dragi pe retelele de socializare sau pentru a naviga pe internet, atunci cu siguranta un laptop ar fi mult mai potrivit.

Dupa cum am mai spus, un mare avantaj pe care l-ar avea un laptop in fata unui PC ar fi spatiul pe care acesta il ocupa, deoarece laptopul este micut si il putem lua cu noi fie in bucatarie, in dormitor, pe balcon sau cand mergem la iarba verde.

Cu siguranta, alegerea va apartine, si trebuie sa alegeti in functie de motivul pentru care vreti sa alegeti intre un laptop si un PC.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code