Mai mult lucruri despre evaluatorul ANEVAR

Pentru a-ti putea explica pas cu pas totul despre acest tip de evaluator o sa incepem cu o explicatie a acestui termen.

Ce este un evaluator ANEVAR?

Pentru a putea fi puse in aplicare diverse tehnici de specialitate care sa respecte cu strictete Standardele si Codul Deontologic al profesiei de evaluator este necesar a apela la ajutorul unui evaluator ANEVAR.

El trebuie sa posede experienta in domeniul legislativ ca sa poata sa puna in aplicare aceste tactici legale, dar sa aiba si un anumit numar de competente cu care sa le aplice. ANEVAR este prescurtarea de la Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania, deci si specialistul ales trebuie sa faca parte din aceasta.

Exprimarea unei valori necesita un proces, care trebuie parcurs de catre un membru Evaluator ANEVAR.

Care este rolul unui evaluator ANEVAR?

Ei bine, asemenea altor evaluatori, trebuie sa aiba la baza cateva calitati pentru a putea fi recomandat. Cand trebuie sa creezi o analiza despre valoarea unui spatiu vei avea la baza calitatile despre care ti-am mentionat ca trebuie sa le aiba un evaluator.

In acest caz, sunt doua. Prima calitate este aceea de a poseda cunostintele necesare pentru acest proces, asa numitele competentele legislative. Iar a doua calitate este experienta pe care o are in domeniul legislativ.

Abia dupa ce evaluatorul a trecut prin aceasta scolarizare, in care a dobandit cunostintele necesare, poate sa puna in practica tot ceea ce a invatat.

Urmatorul pas – capatarea experientei. Dezvoltarea in plan profesional este unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii parcurgi ca sa devii evaluator de specialitate si cautat.

Trebuie, de asemenea, sa respecti un cod etic impus care sa aiba la baza atat Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator, cat si Standardele de Evaluare a Bunurilor.

Daca sarcina pe care o primesti este sa evaluezi un spatiu, sa zicem, din cadrul imobiliar, trebuie nu doar sa fii autorizat in domeniul respectiv ci si sa ai o activitate economica potrivita rapoartelor de evaluator ANEVAR.

Aceste rapoarte trebuie sa fie realizate intotdeauna, indiferent de spatiu pe care il ai de evaluat. Fie ca este o casa, o cladire in constructie, un spatiu de birouri sau o cladire civila sau una industriala, este responsabilitatea evaluatorului sa intocmeasca aceste rapoarte.

Cel specializat in domeniul legislativ va lua in vedere toate cunostintele despre metodologia de specialitate, pentru ca procesul de evaluare realizat sa fie unul calitativ. Analizele realizate trebuie sa fie cat mai complexe si foarte corect intocmite pentru a iesi in atentia oricui profesionalismul de care un evaluator da dovada.

De asemenea, in cadrul unui proiect nu este permisa implicarea personala, analizele sa fie cat mai elocvente, iar rapoartele sa respecte cu strictete standardele consacrate internationale.

Orele de pregatire pe care trebuie sa le aiba intr-un an evaluatorul pentru a putea capata experienta trebuie sa treaca de douazeci. Cei de la www.evaluari24.ro sunt mereu la dispozitia ta. Daca doresti sa apelezi la serviciile lor, trebuie doar sa accesezi site-ul si sa cauti sectiunea lor cu servicii oferite pentru a gasi ceea ce te intereseaza pe tine.

 

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code