Meseria de analist programator

Un analist in sisteme informatice ajuta o companie sau o alta tehnologie de calculator in utilizarea organizatiei in mod eficient. El incorporeaza noi tehnologii in sistemul actual al unei companii dupa ce face o analiza cost beneficiu pentru a determina daca aceasta are o situatie financiara solida iar tehnologia va servi entitatea bine.

Exista diferite tipuri de analisti in sisteme informatice: designeri de sisteme sau arhitecti care gasesc solutii tehnice care se potrivesc cu obiectivele pe termen lung ale unei companii sau a organizatiei; analisti in asigurarea calitatii software care se ocupa cu testarea si diagnosticarea problemelor din sistemele informatice; analistii programatori care dezvolta si scriu coduri pentru software-ul care va raspunde nevoilor angajatorilor lor sau clientilor.

Cerinte educationale ale jobului

O diploma de licenta in informatica sau intr-un domeniu conex este necesara pentru cele mai multe locuri de munca. Pentru ca aceasta ocupatie integreaza afacerile si tehnologia, unii angajatori prefera sa angajeze candidati care au o diploma de master in administrarea afacerilor, cu o concentrare in sistemele informatice.

O diploma de master in informatica este onecesitate pentru mai multe locuri de munca tehnice din acest domeniu. In plus, s-ar putea sa fie necesar sa aiba ceva experienta in industria in care lucreaza. A tine pasul cu tehnologia este, de asemenea, o cerinta importanta.

Totusi, un programator bun poate fi angajat oricand si fara o diploma de facultate. Poti faceĀ cursuri de programare si sa devii unul din cei mai buni programatori in timp.

Un analist in sistem de calculator trebuie sa aiba in plus anumite calitati pentru rezolvarea problemelor care sa le permita sa identifice cu usurinta necazurile si apoi sa emita solutii alternative pentru a determina care dintre ele este cea mai buna.

Iata cateva dintre indeletnicirile tipice preluate dintr-un anunt online de angajare pentru un manager in sisteme informatice:

Cercetare, evaluare si recomandare de noi tehnologii pentru furnizarea de servicii si imbunatatirea lor.

Identificarea si recomandarea de noi instrumente de proiectare pentru a fi utilizate in proiecte de comunicatii.

Proiectarea, dezvoltarea, programarea, instalarea, implementarea si desfasurarea de activitati de cercetare pentru sisteme interne computerizate de prelucrare a datelor si utilitare pentru clienti, pe baza de contract.

Coordonarea cu personalul de utilizator si a personalului de management pentru a oferi o solutie cerintelor, clarifica, prioritiza alternativele de proiectare.

Coordonarea si legarea sistemelor informatice din cadrul unei organizatii pentru a creste compatibilitatea in partajarea informatiilor.

Consultarea managementului pentru a asigura un acord cu privire la principiile de sistem.

Asistenta in instruirea personalului cu mai putina experienta.

Publicarea de rapoarte saptamanale care identifica progresele inregistrate in vederea punerii in aplicare a monitorizarii.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code