Pariurile – trecut, prezent si viitor

Pariurile – trecut, prezent si viitorInca nu s-a stabilit cu exactitate cand au aparut pentru prima data pariurile. In China au fost gasite zaruri vechi de 4000 de ani, in Roma antica existau luptele cu gladiatori, in Grecia, jocurile olimpice, toate acestea demonstrand ca pariurile exista de mii si mii de ani.

Acestea au influentat pana si istoria de-a lungul timpului, existand povesti care spun ca, deoarece comandatii de armate nu se intelegeau asupra unor teritorii, recurgeau la diferite jocuri de noroc, pentru a stabili cine va stapani acel teritoriu.

Pariurile se puneau intre doua sau mai multe persoane, si, chiar daca atunci nu existau agentii de pariuri oficiale, existau persoane care strangeau banii sau alte obiecte de valoare si care ofereau cote.

Din punctul de vedere al religiei, pariurile au fost mereu un subiect controversat. Unele religii le-au interzis, in timp ce alte religii, cum ar fi legea antica iudaica, au interzis pariurile si chiar le-a fost interzis pariorilor profesionisti sa depuna marturie, deoarece nu prezentau credibilitate. Catolicii, in schimb, sunt de acord, atata timp cat pariurile sunt corecte si nu implica frauda. In prezent, cu exceptia unor tari islamice, pariurile sunt reglementate prin lege si sunt acceptate.

Pariurile organizate au aparut pe la sfarsitul secolului XVIII, inceputul secolului XIX, odata cu organizarea campionatelor de fotbal in Europa, concursurilor de tenis si multe alte jocuri sportive. Aparitia acestor competitii a dus la aparitia agentiilor si caselor de pariuri.

Deoarece existau atatea competitii si un numar mare de agentii de pariuri, a aparut si un numar mare de metode de pariere, dar si de strategii. Prima casa de pariuri a aparut in anii ’90, in Caraibe, deoarece aceasta a fost prima care a legalizat oficial pariurile si chiar furniza si servicii de pariuri online.

Parerile cu privire la pariurile sportive au fost mereu impartite. Unii considera ca existenta lor creste interesul fanilor sportivi cu privire la evenimentele sportive, pe cand altii considera ca stirbeste integritatea sportului, atat cel amator, cat si cel profesionist. O explicatie ar fi aceea a competitiilor “aranjate”, care impiedica sportivii sa performeze la adevarata lor valoare.

Prima casa oficiala de pariuri care a aparut in Romania a fost Horizont si a aparut in anul 2000, avand capital slovac. In 2004, a fost inchisa, ca urmare a acuzatiilor de furt si de falsificare de bilete. Dupa aceasta, au inceput sa apara un numar mare de case de pariuri, pana la sfarsitul anului 2004, existand peste 35 la noi in tara.

Fiecare casa de pariuri stabileste cotele de pariuri in functie de diversi algoritmi proprii. In lume exista sase tipuri de cote: cote de tip European, Britanic, American, Hong Kong, Indonezian si Malaiezian. De asemenea, exista si mai multe tipuri de pariuri, precum clasice, directe, cu handicap, live, de total si cu valoare.

De asemenea, pariurile pot fi facute personal, la agentiile de pariuri, sau, o modalitate mai simpla, varianta online. Deoarece exista un numar mare de agentii de pariuri online, exista si site-uri specializate, unde le puteti gasi pe cele mai cunoscute.

Site-ul Agentii de Pariuri este unul dintre cele mai cunoscute si mai serioase site-uri, unde puteti gasi un numar mare de agentii de pariuri, fara a mai fi nevoit sa va deplasati personal la o astfel de agentie si sa asteptati la coada.

Alte stiri actuale :

1. O țară europeană interzice pariurile online
2. Bonusurile la pariuri sportive atrag jucatorii spre online
3. “Nebunie” la pariuri înainte de Basel – Steaua! Cota pentru “scor exact 1-3” s-a prăbuşit după meciul puştilor
4. Luptele de cocoşi – o tradiţie care trebuie să dispară?
5. Pariurile londonezilor de la ETX Capital pentru următorul an pe pieţele financiare

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply