Pericolele pe care le aduce un virus pentru calculatorul tau

Pericolele pe care le aduce un virus pentru calculatorul tauVirusii informatici sunt foarte periculosi pentru calculatoare si alte dispozitive care folosesc internetul, asa cum sunt smartphone-urile si tabletele.

Uneori ai nevoie de un service calculatoare sector 2 in Bucuresti pentru afacerea ta deoarece virusii informatici creeaza probleme pe care nu le poti rezolva singur.

Virusii informatici pot afecta un calculator foarte mult si iti pun in pericol siguranta propriilor informatii pe care le ai stocate in el. Un virus se inmulteste singur in calculator si e asa cum este cancerul pentru corpul uman. Unele tipuri de virusi au ramas celebre de-a lungul timpului din cauza pagubelor majore pe care le-au creat utilizatorilor de calculatoare.

Nimba a aparut in anul 2001 si s-a extins rapid in intreaga lume. El a putut sa se raspandeasca prin reteaua de internet, e-mail, prin vulnerabilitati ale serverelor, precum si prin fiesiere partajate de mai multi utilizatori in diferite retele. Scopul cu care el a fost lansat de hackeri a fost de a infecta un numar cat mai mare de calculatoare si de a incetini traficul de internet din intreaga lume.

In 2009 a aparut un virus temut denumit Conficker, cunoscut si sub denumitrea Downup. El a ajuns in circa 15 milioane de calculatoare din lume care aveau instalat sistemul de operare Windows. Acesta a folosit o vulnerabilitate a pe care Windows-ul o avea atunci. Conflicker este foarte greu de detectat fara un program original antivirus.

El poate infecta si alte dispozitive prin intermediul unor hard-diskuri, smartphone-uri si memoria acestora si alte medii de stocare. Pericolul pe care el il aduce calculatorului tau consta in faptul ca virusul poate fura informatii financiare pe care le detii pentru a-ti crea pagube mari.

Storm Worm e un alt virus care te poate trimite cu calculatorul tau la un service de calculatoare pentru remedierea unor probleme grave. Acesta a inceput sa se raspandeasca in anul 2006 prin e-mail, utilizatorii primind un mesaj in legatura cu o furtuna care ar fi facut ravagii in Europa si ar fi omorat sute de oameni. Astfel, victimele accesau linkul indicat in e-mail. Dupa infectarea unui calculator, altcineva putea controla de la distanta calculatorul respectiv.

Probleme era ca un hacker il accesa si iti fura informatii personale din el, dar si ca acest virus trimitea in numele tau e-mail-uri tuturor celor din lista de contacte a e-mail-ului. Numarul calculatoarelor infectate la nivel global cu Storm Worm a ajuns la cifra de 10 milioane.

Un alt virus deosebit de periculos a fost CIH, cunoscut si sub denumirea Cernobil. Dupa ce a aparut in anul 1998 in Taiwan, el a inceput sa produca pagube mari la nivel global. Virusul infecteaza calculatoarele cu Windows 95 si 98 instalat ca sistem de operare.

El infecteaza fisierele executabile dintr-un calculator si il poate face sa devina complet neoperabil. Trebuie sa fii mereu constient de pericolul adus de virusi in calculatorul tau si sa apelezi cu incredere mereu la BIT Consulting  pentru rezolvarea prompta a oricarei probleme.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code