Piscina la sol sau piscina zidita?

Piscina la sol sau piscina zidita?
Dupa ce ai decis cu privire la designul si forma piscinei in care vrei sa te racoresti in zilele de vara in propria curte, trebuie sa te gandesti la ce tip de piscina vrei, ce ai posibilitatea sa faci cu bugetul de care dispui si pentru ce perioada de timp vrei sa faci investitia. Ai de ales intre doua variante comune, respectiv piscina la sol si piscina zidita. Iata ce implica amenajarea fiecareia dintre acestea.

In cazul unei piscine la sol, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te hotarasti unde vrei sa plasezi piscina in curte. Uita-te cu atentie la orice ar putea impiedica lucrurile si ia aminte la distanta dintre aceasta zona si orice alte elemente din curte, cum ar fi copacii sau plantele.

Al doilea pas pe care trebuie sa il urmezi – curata zona. Elimina toate elementele care ar putea ingreuna securizarea unei fundatii adecvate pentru piscina. Pietrele ascutite ar trebui sa dispara, asa cum ar trebui sa dispara orice elemente cum ar fi unelte vechi care ar putea dauna bazinului.

Apoi, masoara diametrul spatiului in care intentionezi sa plasezi piscina de deasupra solului. Marcheaza aceasta zona, deoarece planificarea atenta este esentiala. Te poti razgandi mai tarziu, dar va fi foarte dificil sa refaci aceasta zona dupa ce ai inceput sa sapi.

Poti incepe sapaturile. Foloseste lopeti pentru a sapa zona in care vrei sa plasezi piscina. Indeparteaza mizeria, apoi masoara adancimea gaurii create. Groapa trebuie sa fie suficient de adanca pentru a plasa piscina in siguranta.

Niveleaza gaura in care va fi amplasata piscina. Poti utiliza un furtun pentru a uda pamantul, pentru ca in acest fel vei vedea mai bine daca gaura este la nivel. Asteapta 24 de ore si verifica gaura a doua zi pentru a determina daca este complet nivelata. Daca este in regula, poti incepe amplasarea piscinei deasupra zonei. Piscinele de la sol pot fi instalate de catre profesionisti care se ocupa cu asa ceva, sau poti face acest lucru cu ajutorul unor prieteni dispusi sa te ajute. Trebuie doar sa ai in vedere cele mai bune optiuni pentru instalare si standardele de permise locale.

In cazul in care optezi pentru o piscina zidita, din beton, trebuie sa stii ca lucrurile se complica mult mai tare. In acest caz, este nevoie de o perioada de timp mai mare, de un buget considerabil si de mult mai multe aspecte de luat in calcul. Daca te-ai hotarat ca aceasta este varianta potrivita, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa realizezi proiectul piscinei. Obtine autorizatiile necesare, cumpara materialele si apuca-te de treaba. Este foarte multa munca fizica, insa o echipa de profesionisti te poate ajuta. Nu uita ca si preturile sunt pe masura eforturilor.

Dupa autorizatii, te poti apuca de sapat. Urmeaza instalatiile electrice si sanitare, bordura pentru piscina, zidirea, vopsirea si accesorizarea piscinei intr-un proces de durata. Insa avantajele pe care le ofera o astfel de piscina sunt nenumarate, durata de viata si riscul extrem de scazut al deteriorarii fiind principalele aspecte de luat in calcul.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply