Posibile defectiuni ale smartphone-urilor

Posibile defectiuni ale smartphone-urilorNu cred ca mai este un secret pentru nimeni faptul ca telefoanele mobile inteligente din zilele noastre ne-au facut sa fim dependenti de ele, datorita faptului ca sunt extrem de performante, motiv pentru care cu totii ne dorim sa avem parte de cele mai bune dispozitive.

Trebuie mentionat faptul ca piata telefoanelor mobile este plina de tot felul de producatori, de la marile branduri recunoscute la nivel mondial, si pana la firme total necunoscute. Daca iti vei dori sa te poti bucura o perioada de timp cat mai indelungata de viitorul tau telefon mobil, atunci va trebui sa alegi un model produs de catre un brand renumit.

Sunt o multime de service-uri gsm in toata tara care in fiecare zi au de reparat o multime de telefoane mobile, insa din cate se pare, majoritatea telefoanelor care ajung intr-un astfel de service gsm sunt dispozitive ale acelor producatori necunoscuti.

Este evident faptul ca si telefoanele celor mai renumiti producatori se pot defecta, insa acestea totusi, sunt mult mai rezistente in timp, si sunt de o calitate superioara dispozitivelor produse de catre firmele necunoscute.

Ei bine, si daca tot am spus ca sunt o multime de service-uri la noi in tara care in fiecare zi au de reparat tot felul de telefoane, in continuare as dori sa prezint cateva probleme cu care se confrunta expertii de la un astfel de service, in fiecare zi.

Cu siguranta cea mai des intalnita problema, este aceea in care un utilizator se prezinta la un service gsm cu telefonul care are ecranul spart. De cele mai multe ori acest lucru se intampla datorita faptului ca utilizatorul si-a scapat telefonul pe jos, iar acesta nu era echipat cu un geam de protectie din sticla.

Un alt caz destul de des intalnit este acela in care utilizatorul isi duce telefonul la service pentru ca acesta nu se incarca.

Inainte de a duce dispozitivul la service, ar fi ideal sa verifici daca priza de unde vrei sa iti incarci dispozitivul este functionala, si daca da, sa cauti un alt incarcator telefon compatibil modelului tau, si sa incerci sa iti incarci astfel dispozitivul. Daca incarcatorul functioneaza la alt telefon, dar la al tau nu, atunci cu siguranta trebuie sa iti duci telefonul la service.

Sunt cazuri in care dispozitivul nu poate recepta semnal, astfel ca trebuie dus la service pentru a-i fi reparata antena de semnal, sau sa ii fie inlocuita. Si astfel de cazuri sunt destul de des intalnite.

O alta problema care apare la telefoane, este aceea ca difuzorul sau microfonul trebuie inlocuit deoarece este plin de praf. Aceasta operatiune nu este deloc una complicata si se poate rezolva foarte rapid.

Ei bine, aceste probleme tin de partea reparatiilor de hardware, insa exista si alt tip de probleme care necesita reinstalarea sistemului de operare, sau decodarea telefonului, ori alte probleme care tin de reparatiile software.

Sunt dealtfel o multime de utilizatori care isi duc dispozitivul la reparat, acesta blocandu-se foarte des in timpul utilizarii, in timp ce alte telefoane se restarteaza singure. In acest caz trebuie reinstalat sistemul de operare.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code