Presa struguri din lemn pentru un vin de calitate

Presa struguri din lemn pentru un vin de calitatePresa struguri – teasc 32 l este extrem de potrivită pentru uz amator și pentru crame mici. Este concepută pentru stoarcerea manuală a strugurilor. Principalul avantaj al acestei metode de stoarcere a strugurilor este că toate resturile de la struguri rămân în interiorul presei și nu cad în sucul obținut.

Presa este echipată cu un coș de lemn și cercuri puternice din oțel, iar șurubul și tava pentru must sunt din oțel. Presele de struguri fac parte integrantă din procesul de vinificație, atât la scară industrială, cât și pentru uz casnic. Echipamentele de calitate și moderne pot facilita foarte mult munca unui vinificator.

Presa struguri – Scop și principiu de funcționare

O presă modernă și confortabilă este esențială pentru a obține în primă fază un must bun. La respectarea tehnologiei de fermentare și a utilizării unui must preparat corespunzător, calitatea vinului va fi de invidiat. Folosirea unei presei de struguri ajută la separarea rapidă și eficientă a pieliței și ciorchinilor de mustul rezultat.

În același timp, în procesul de presare, nu există zdrobire a semințelor de struguri și a ciorchinilor. Astfel, cu ajutorul presei se obține un suc curat. Presa struguri constă din următoarele elemente și componente: angrenaje, o pereche de role din lemn sau oțel inoxidabil cu o suprafață ondulată, recipiente pentru strugurii zdrobiți și sucul de struguri.

Rolele sunt fixate pe roți dințate și atunci când mânerul este acționat, rolele intră în acțiune și încep o mișcare de constrângere.

Cu un dispozitiv special, poți regla decalajul dintre piese în funcție de mărimea boabelor de struguri procesate. Distanța minimă este de 3 mm, iar distanța maximă a angrenajului poate fi setată la 8 mm.

Procesul standard pentru presarea boabelor de struguri constă din mai multe etape: separarea mustului prin gravitație, obținerea mustului din prima presă, obținerea mustului din a doua presă și obținerea mustului din a treia presă.

Orice presă struguri este un dispozitiv de presiune, suplimentat de o placă și coș fixe, în care pulpa este separată de sucul de struguri. În spațiul inter-disc este instalat un fel de sistem de drenaj, care contribuie la îndepărtarea sucului pur.

Direct sub presă există un melc conceput pentru a îndepărta stoarcerea. În prezent, există un număr mare de prese care ajută la obținerea sucului din struguri.

Presă mecanică pentru struguri

Unitatea include un coș din lemn și un pat din fontă. O astfel de unitate este compactă, iar prețul său este destul de accesibil pentru majoritatea consumatorilor.

O presă mecanică de bună calitate este cea mai bună opțiune pentru vinificația casnică. Principiul acțiunii se bazează pe utilizarea efortului fizic.

Performanța unei astfel de unități nu este prea mare. În plus, conform scopului presei, aceasta poate fi transformată în presă universală, deoarece poate fi utilizată pentru presarea nu numai a strugurilor, ci și a altor fructe, cum ar fi cele de padure sau alte fructe, precum și a strugurilor, deoarece este adaptată special pentru struguri.

Presele de lemn necesită o întreținere mai atentă, care constă în spălare, decontaminare și inspecții sistematice pentru a verifica apariția mucegaiului sau a agenților patogeni.

Coșul principal de presă de înaltă calitate este realizat din fag sau stejar. Dispozitivul este vopsit antistatic și are o capacitate de 32 kg.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply