Principiile designului rustic

Principiile designului rusticDesignul rustic este o modalitate foarte buna de a va conecta sau de a va reconecta cu elementele naturii si de a beneficia de puterile ei linistitoare. Daca incercati sa va intoarceti intr-o casa calduta si confortabila, nu cautati decat stilul rustic.

Designul rustic este adesea descris ca fiind simplu, aspru si frumos. Materialele naturale, cum ar fi lemnul brut, piatra si metalele, domina in aceste modele deoarece principala provocare este crearea unui interior care seamana cu simplitatea si frumusetea gasita in lumea exterioara.

Filozofia din spatele designului rustic este relativ simpla: imbratiseaza o estetica organica care va va insufla confortul si caldura. Urmatoarele principii de design contribuie la crearea unei estetici rustice.

Mobila

In ceea ce priveste mobila lemn in stil rustic, aceasta este adesea fabricata din materiale reciclate, care intaresc sentimentul de repopulare. Spre deosebire de mobilierul contemporan sau traditional, un mobilier in stil rustic nu are linii sau modele previzibile.

Adesea, trunchiurile de copaci nerafinate formeaza mese si rame de pat, oferind o senzatie de confort autentica. O modalitate usoara de a atenua coarsenta creata de mobilier este utilizarea nuantelor albe.

Materiile prime de lemn fac mobilierul rustic sa arate solid, minimalist si nu in ultimul rand, il fac sa arate manual.

Texturi organice

Lemnul este un element primar utilizat in case rustice. Lemnul regenerat este o alegere ideala care ofera cu siguranta camerei un aspect natural. Podelele din lemn de dimensiuni mari sunt de obicei vazute completand grinzile de lemn folosite in mod obisnuit pentru a sustine plafoanele. Pinii si ciresii pot sa fie folositi pentru a simula o senzatie rustica.

De asemenea, metalele sunt de asteptat sa fie vazute in aceste modele. Acestea pot fi incorporate in spatiul dvs. in diferite moduri, in functie de gustul dvs. Vasele tind sa fie vazute atarnate in bucatarie, in timp ce benzile din fonta sunt vazute infasurate in jurul stalpilor.

Un aspect rustic poate fi realizat pur si simplu prin alegerea accesoriilor si a finisajelor potrivite pentru casa dumneavoastra. Scopul pentru care se folosesc elementele care au un aspect artizanal si se potrivesc stilului rustic este acela ca, cel mai probabil aceste detalii fac diferenta. De exemplu, butoanele si manerele de usa din metal se vor potrivi cu lemnul expus intr-un dormitor.

In cele din urma, piatra este folosita in mod regulat pentru a echilibra interiorul si pentru a finaliza designul rustic.

Textile

Casele rustice incorporeaza tesaturi robuste care evoca o estetica naturala. Textile diferite sunt adesea plasate una langa alta, ducand la o camera complexa, dar eleganta. Acest design este menit sa arate fara efort, ceea ce inseamna ca podeaua nu are nevoie decat de un covor tesut pentru a insufla dormitorul cu un sentiment de caldura si confort.

Paleta de culori naturale

Cand se face referire la o paleta naturala de culoare, multi oameni se gandesc la maro, bej si crem. Cu toate acestea, o paleta naturala de culori include deasemenea nuante de verde, albastru si rosu. Atata timp cat culorile se leaga cu celelalte elemente si duc la o estetica calda si placuta, nu exista limite.

Pentru a ajuta la captarea senzatiei de baza si de baza a unei case rustice, suprafetele mari cum ar fi peretii, pardoselile si mobilierul, sunt in general lasate crude si nevopsite.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply