Procedura implantului dentar

O procedura de implant dentar este o operatie dentara pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Spre deosebire de protezele dentare, care sunt dinti falsi si dinti pe care ii puteti indeparta cu usurinta, implanturile dentare sunt plasate in mandibula dvs. intr-o serie de operatii minore.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este o bucata de metal care arata ca un surub. Este introdus in maxilarul unde erau radacinile dintelui lipsa. In timp, osul creste in jurul implantului, ceea ce ajuta la mentinerea acestuia in loc.

Un dinte artificial, sau o coroana, este apoi atasat la metal pentru a umple golul lasat de dintele lipsa. Coroana este special creata pentru a arata ca alti dinti, ca marime, forma si culoare, iar in functie de aceste aspecte, un eventual pret implant dentar in Bucuresti, la clinica Megasmile, poate fi mai scump sau mai putin scump. Implanturile dentare pot fi de asemenea utilizate pentru a tine o punte dentara sau proteze dentare in loc.

Cand ar putea fi nevoie de un implant dentar?

Daca aveti o sanatate generala buna, aveti gingii sanatoase si aveti suficient os in maxilar pentru a tine un implant, implanturile dentare ar putea fi potrivite pentru dumneavoastra.

Daca coloana maxilara s-a micsorat sau daca nu s-a dezvoltat normal, este posibil sa aveti o grefa osoasa pentru a construi osul. O grefa osoasa este un mod de a adauga un nou os la nivelul maxilarului tau. Medicul stomatolog sau medicul dentist va va spune daca se poate face grefarea osoasa.

Dentistul dumneavoastra va discuta cu dvs. daca o procedura de implant dentar este potrivita pentru dumneavoastra.

Ce se intampla in timpul unei proceduri de implant dentar?

Un implant dentar se face de obicei in etape de cateva luni, cu o serie de operatii si teste minore.

  • Veti avea nevoie de scanari si radiografii pentru a oferi stomatologului o imagine foarte clara a locului unde sa plasati implantul.
  • Veti avea o operatie minora pentru a pune implantul dentar in mandibula. De obicei, vi se va administra un anestezic pentru a nu simti durere in timpul operatiei.
  • Astepti cateva luni in timp ce osul creste in jurul implantului dentar.
  • Odata ce implantul va fi stabil, stomatologul dvs. va crea o baza pentru noul dvs. dinte.
  • Dupa ceva timp, medicul stomatolog va lua o matrita a gurii pentru a face dinte sau dinti artificiali.
  • In cele din urma, dintii sau dintii artificiali sunt insurubati sau cimentati in fundatie.

Este un proces lent, cu destul de multe vizite la stomatolog si, eventual, unele excursii pentru a face scanari sau radiografii.

La ce sa va asteptati dupa un implant dentar

Dupa oricare dintre operatiile minore, s-ar putea sa prezentati vanatai, durere si umflare a gingiilor si a fetei. S-ar putea sa aveti si cateva sangerari din gingii. S-ar putea sa fie nevoie sa mancati alimente moi dupa fiecare interventie chirurgicala pentru a lasa site-ul implantului dentar sa se vindece.

Nu este necesara o ingrijire speciala pentru un implant dentar. Probabil vi se va recomanda sa va pastrati dintii naturali si artificiali curati prin periaj si ata si sa aveti controale dentare regulate.

Beneficiile si riscurile unui implant dentar

Implanturile dentare au de obicei succes. Problemele sunt rare, dar includ:

  • infectie;
  • vatamarea sau deteriorarea dintilor sau vaselor de sange inconjuratoare;
  • leziuni ale nervilor;
  • probleme ale sinusului.

Alternative la implanturi dentare

Alternativele la implanturile dentare sunt purtarea de proteze dentare sau o punte dentara.

Ingrijirea implantului meu dentar

Deoarece implanturile dentare sunt plasate in maxilar, dintii de inlocuire artificiali atasati la implanturi arata si actioneaza la fel ca dintii naturali. La fel ca dintii naturali, implanturile trebuie pastrate curate folosind o periuta de dinti si ata.

Dentistul va va arata procedura de curatare adecvata a implanturilor. Controalele dentare periodice sunt importante, astfel incat stomatologul tau sa se asigure ca muscaturile tale sunt corecte si ca implanturile tale nu sunt libere.

Concluzie:

Un implant dentar este o radacina artificiala din metal de titan. Este introdus in maxilar pentru a inlocui radacina dintelui natural. Un implant dentar de inlocuire este atasat de implant.

Implantul actioneaza ca o ancora pentru a tine dintele de inlocuire pe loc, iar in cazul in care nu doriti sa ramaneti fara dinti in gura, cu siguranta reprezinta cea mai atractiva solutie.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code