Reguli esentiale- optimizare continut pentru smartphone

Reguli esentiale- optimizare continut pentru smartphoneIn acest moment, o buna parte din vizitatorii care vin pe site-ul tau sunt pe telefonul mobil. De ce? Pentru ca este mult mai simplu de utilizat, pentru ca este le indemana, pentru ca exista wi-fi aproape oriunde, iar acolo unde nu exista wi-fi, exista MB, si mai este un motiv, lipsa de timp.

Nu prea mai e timp sa intram pe laptop de ficare data cand vrem sa aflam ceva. De aceea, posesorii de site-uri trebuie sa tina cont de acest lucru si sa optimizeze continutul si pentru cei care stau cu smartphone-ul toata ziua in mana.

Nu de putine ori neam lovit de site-uri care se incarcau foarte urat pe mobil si trebuia sa glisam dintr-o parte in alta pentru a citi acea informatie care ne trebuia si se afla tocmai intr-un astfel de loc. Daca esti posesorul unui astfel de site, nu e nimic pierdut, il poti imprieteni cu telefoanele mobile apeland la o echipa de profesionisti.

Exista destule firme de Web Design care ofera servicii de calitate inalta. Una din acese firme, care cu siguranta nu te va dezamagi, este It Exclusiv.

Sa vorbim putin despre aceasta optimizare pentru telefoanele mobile. In primul rand ne vom gandi la publicul tinta. Uneltele prezente pe internet ne pot indica de pe ce dispozitive vin in cea mai mare masura utilizatorii. aceasta informatie va fi utila pentru ca vei sti cum sa iti aranjezi site-ul.

Utilizatorii care vin de pe telefon vor avea la dispozitie un ecran tactil, deci informatiile trebuie sa fie usor de accesat. De asemenea, site-ul nu trebuie sa fie unul prea complicat, sa fie nevoie sa dai 100 de click-uri ca sa gasesti ce cauti.

Pe telefon paginile nu se incarca instantaneu intotdeauna, plus ca netul este limitat atunci cand folosim MB, deci creeaza un site logic si simplu. Intotdeauna simplitatea a insemnat rafinament, iar acest principiu se aplica si in acest caz. Nu ma forta sa imi consum tot netul ca sa gasesc o informatie pe site-ul tau, ca a doua oara nu mai vin.

Utilizatorii nu sunt impresionati de cine stie ce design complicat, ci de usurinta cu care ajung la informatii (si desigur calitatea lor). Sunt impresionati de asemenea de faptul ca paginile se incarca usor, iar informatia este prezentata curat si aerisit, adica este bine structurata.

Este cel mai indicat sa folosim un design simplu si elegant. Simplitatea intotdeauna va impresiona. Abundenta de elemente grefice, daca nu este gandita foarte bine va fi obositoare pentru utilizatori. Difierenta intre bun gust si prost gust este foarte fina si de multe ori este incalcata in sens negativ.

De asemenea, utilizatorii de smartphone, au tendinta de a distribui continutul care le place, iar asta nu are cum sa fie decat in avantajul de web site, contribuind la cresterea popularitatii sale. Este, nu indicat, ci necesar ca la sfarsitul fiecarui articol sau undeva pe pagina sa existe butoane de Facebook, Twitter, Google+, etc. Ofera utilizatorilor un continut care sa ii atraga si invita-i sa te faca cunoscut prin aceste butoane, da-le voie sa iti share-uiasca articolele.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code