Rent a car – ce trebuie sa faci inainte de a pleca la drum

Rent a car – ce trebuie sa faci inainte de a pleca la drum
Bun, sa zicem ca ai ajuns deja la o firma de rent a car si ai batut palma cu agentul pentru o masina exact asa cum iti place tie. Vrei sa accesezi servicii de inchirieri auto Timisoara? Intra pe NovumTimisoara.ro.

Iata ce trebuie sa faci mai departe, dupa ce te-ai urcat la volan. Asigura-te ca stii dinainte urmatoarele lucruri:
–    Directiile posibile ale destinatiei (cu ajutorul aparatului GPS de la bord).
–    Ce trebuie sa faci in cazul nefericit al unui accident auto.
–    Toate regulile de circulatie / restrictiile locale, zonele cu drum accidentat sau in lucru.
–    Controalele onboard ale masinii difera de la producator la producator dar si de la model la model (echipamentul radio, navigatia, luminile, etc.) dar si alte elemente foarte importante, ca de exemplu cutia de viteze, ajustarea scauneor, deschiderea rezervorului de combustibil, deschiderea portbagajului, etc.
–    Ce tip de combustibil este recomandat pentru masina respectiva.
–    Trebuie sa cunosti foarte bine eventualele probleme cu care s-ar putea confrunta pe drum, modelul respectiv de masina.

Verifica foarte bine conditia initiala a masinii.

Inainte sa pleci la drum, trebuie sa verifici foarte bine masina. Bineinteles, nu sugeram ca firma de rent a car ti-ar da pe mana o masina care nu functioneaza cum trebuie, dar este foarte important sa faci acest lucru, pentru a nu fi tras la raspundere ulterior, pentru eventuale zgarieturi, loviri sau alte daune aduse masinii.

Cel mai bine ar fi sa faci acest lucru in prezenta unui agent al companiei de rent a car, pentru a te asigura ca si un oficial al companiei a observat daunele deja prezente, astfel incat acestea sa nu-ti fie imputate tie. La intoarcere, masina va fi cu siguranta verificata de catre cei de la firma si astfel vei fi acoperit de eventualele neplaceri.

Umplerea rezervorului.

In mod normal, cei de la rent a car se asteapta (si asta este si politica generala) sa le aduci masina cu rezervorul atat de plin, pe cat era si in momentul plecarii. Majoritatea agentiilor de rent a car din America de Nord, iti predau masina cu rezervorul plin la plecare si bineinteles ca se asteapta sa o aduci la fel.

–    Daca rezervorul nu este plin in momentul intoarcerii (dar era in momentul in care ai iesit cu masina de pe poarta firmei), poti fi taxat in plus, uneori chiar si de 3 ori mai mult pretul combustibilului necesar pentru umplerea rezervorului.

–    In momentul in care preiei masina si rezervorul nu este full, asigura-te ca ii arati acest lucru agentului de la firma, pentru a masura nivelul de combustibil existent in rezervor. Astfel, la intoarcere, nu trebuie sa umplii pana la refuz acel rezervor, ci doar cantitatea de combustibil pe care ai consumat-o intre timp.

Cel mai recomandat este sa preiei masina cu rezervorul full, urmand sa reincarci cu benzina / motorina, exact cantitatea pe care ai consumat-o pe perioada inchirierii. Aceasta abordare te va scuti de alte batai de cap, inutile din punctul nostru de vedere.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code