Riscurile si beneficiile unui WMS

Trasabilitate Crosspoint - Point Logistix

Trasabilitate Crosspoint – Point Logistix

Domeniul de business de astazi arata destul de clar ca WMS-urile din trecut nu mai sunt capabile sa atinga nivelul de functionalitate si servicii pe care companiile moderne le solicita.
In ciuda acestui fapt, multe afaceri sunt inca sceptice cu privire la modernizarea sistemului de management de depozit pe care il folosesc. Motivele pentru care nu doresc sa actualizeze, pornesc de la pretul prea mare al upgrade-ului, si ajung pana la ideea ca timpul necesar pentru upgrade va fi prea lung. In realitate, insa, refuzul implementarii unui software WMS modern si eficient se poate dovedi mai costisitor si mai daunator pe termen lung.
Iata mai jos o comparatie intre riscurile si beneficiile implementarii unui WMS nou.

Risc: Timpii morti

Afirmatia „timpul inseamna bani” a fost repetata de mai multe ori de-a lungul anilor, insa asta nu o face mai putin adevarata! Multe companii sunt descurajate de teama de a avea o perioada de pauza in activitate sau de a-si desfasura activitatea mult mai lent din cauza unei schimbari de WMS. Insa acest timp de pauza poate fi compensat odata ce sistemul este complet functional, deoarece va elimina greselile consumatoare de timp.
Cea mai rapida modalitate de a limita perioada de downtime cauzata de schimbare este testarea corecta a sistemului. Remedierea erorilor si cunoasterea deplina a modului in care el functioneaza va permite o implementare mai eficienta.

Risc: Scaderea productivitatii initiale

Un WMS nou si modern, precum Crosspoint de la Point Logistix, poate oferi o crestere pe termen lung a eficientei si a productivitatii, insa exista cazuri in care poate determina o scadere initiala in acest sens. Angajatorii sunt cei care vor beneficia cel mai mult de un nou sistem de gestionare a depozitelor, dar numai daca sunt instruiti in mod corespunzator in utilizarea acestuia. Daca echipa nu cunoaste cele mai eficiente modalitati de utilizare a noului WMS, acesta nu va fi atat de eficient pe cat ar putea fi.
Punerea in aplicare a unui nou sistem, in paralel cu mentinerea vechilor obiceiuri ale angajatilor nu este o solutie! Un WMS nou sau un upgrade va veni aproape intotdeauna cu procese si functionalitati diferite, si chiar cu unele complet noi. Pentru a proteja compania impotriva unei caderi initiale, este important de pus la punct un plan de training care sa permita angajatilor sa obtina maximul din noul sistem, nu doar o scurta prezentare.

Rasplata: Mai putine erori

Scopul oricarui nou WMS este acela de a elimina erorile, creand astfel un depozit mai functional si o trasabilitate superioara. Cu caracteristici precum acces 24/7, vizibilitate in timp real, trasabilitate si fulfillment superior al comenzii, orice business va putea limita, sau chiar elimina greselile costisitoare.
Nu exista un WMS perfect si nici implementarea unui astfel de sistem nu se va putea face fara cateva probleme. Insa orice activitate presupune riscuri si recompense.
Un sistem modern WMS va fi benefic pe termen lung pentru orice afacere, daca reuseste sa anticipeze problemele potentiale si sa gaseasca solutii de rezolvare.
Mentinerea unui WMS depasit poate parea o solutie inteligenta pentru moment, dar pe termen lung se va dovedi mai costisitoare. Sistemul va deveni mai ineficient pe masura ce practicile si cerintele comerciale evolueaza. Iar partea cea mai proasta este ca pentru sistemul vechi, riscurile depasesc recompensele si nu prea exista sperante de imbunatatire.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply