Sfaturi despre hidromasaj

Utilizarea regulată a unei căzi cu hidromasaj poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi relaxarea musculară, ameliorarea durerii și un somn îmbunătățit. Unele studii sugerează o varietate mai largă de beneficii pentru sănătate, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla efectele reale ale terapiei cu hidromasaj.

În acelaşi timp, există şi riscuri asociate cu utilizarea unui jacuzzi, precum şi lucruri la care tebuie să fiţi atenţi pentru a nu avea surprize neplăcute. Iată mai jos câteva sfaturi.

Cine ar trebui să evite cada cu hidromasaj?

Dacă aveți nelămuriri cu privire la utilizarea unei căzi cu hidromasaj, merită să purtați o conversație cu medicul dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important în următoarele situații:

Boala de inimă. Baia într-o cadă cu hidromasaj poate afecta ritmul cardiac și tensiunea arterială. Acest lucru poate fi benefic pentru unele persoane cu probleme cardiovasculare, dar ar putea fi nesigur pentru alții.

Sarcina. Este ușor să vă supraîncălziți când sunteți gravidă, ceea ce poate fi dăunător pentru dvs. și pentru bebeluș.

Leziuni ale pielii. Așteptați până când tăieturile, rănile deschise sau erupțiile cutanate s-au vindecat pentru a reduce riscul de iritație și infecție.

Tensiunea arterială scăzută. Dacă sunteți predispus la senzație de amețeală sau leșin, probabil că ar trebui să evitați cada cu hidromasaj, deoarece apa fierbinte ar putea scădea tensiunea arterială şi mai mult.

Infecția tractului urinar. Expunerea la apă fierbinte poate agrava simptomele.

Cum să beneficiați în siguranţă de baia în dvs. în jacuzzi

Indiferent dacă utilizați propria cadă cu hidromasaj sau una care aparține unei săli de sport sau a unei comunități, verificați dacă bazinul este curat și întreținut corespunzător. Apa trebuie curățată și testată în mod regulat. O cadă cu hidromasaj slab întreținută poate duce la o infecție a pielii numită foliculită.

Filmele, televiziunea și chiar rețelele sociale prezintă adesea oameni care stau într-un jacuzzi ore în șir cu un cocktail în mână. Acest lucru nu este ideal sau sigur. Iată cum să faceți o baie cu hidromasaj pentru a maximiza beneficiile și a minimiza riscurile:

Evitați apa foarte fierbinte. Asigurați-vă că apa nu este prea fierbinte, cu un maxim absolut de 40 ° C.

Hidrataţi-vă. Cada cu hidromasaj vă face să transpiraţi și vă  deshidratează. Beţi multă apă şi evitaţi alcoolul înainte sau în timpul băii.

Limitați-vă timpul în cadă. Nu rămâneți prea mult timp în jacuzzi, mai ales dacă nu sunteți obișnuiți. La temperatura maximă, setați limita la 10 până la 15 minute. Puteți sta mai mult timp la o temperatură mai scăzută, dacă sunteți obișnuiți. Semnele la care trebuie să ieşiți imediat din cadă includ: senzație de amețeală, amețeli, greaţă, roșeață a pielii, dificultăți de respirație.

Spălaţi-vă după baia în jacuzzi. Când ați terminat, scoateți costumul de baie și spălați-l cu săpun și apă călduță. Nu treceți imediat la cada cu apă rece ca gheața, deoarece acest lucru ar putea crește tensiunea arterială.

În concluzie

Căzile cu hidromasaj trebuie întreținute corespunzător pentru a asigura sănătatea și siguranța. Consultați medicul dacă aveți probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. De asemenea, trebuie să evitați cada cu hidromasaj în timpul sarcinii sau dacă aveți o vătămare a pielii.

Atunci când sunt utilizate cu atenție, căzile cu hidromasaj sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Pentru cei care nu prezintă riscurile despre care am vorbit mai sus, baia în jacuzzi este un moment de relaxare şi răsfăţ, cu efecte benefice pentru sănătate. Dacă aveţi nevoie să vă reîncărcaţi bateriile, de ce să nu vă acordaţi un weekend întreg de relaxare la munte, într-un apartament cu jacuzzi propriu, în aer liber? Faceţi o rezervare chiar acum pe brasovsweetretreat.com

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply